Assetto Corsa Competizione – Patch v1.0.7

De nieuwste versie van Assetto Corsa Competizione (v1.0.7) is nu beschikbaar.

Deze update brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee. He gaat dan niet alleen om verbeteringen in de gameplay maar ook de manier waarop objecten zich gedragen. De meest belangrijke verandering is het verbeterde bandenmodel dat Kunos gebruikt. De banden hebben nu namelijk vijf punten waarop ze reageren met andere objecten, zowel in zijwaartse als longitudinale beweging. Dit resulteert in verbeterd gedrag voor alle soorten trottoirbanden, evenals verbeterde precisie en schokabsorptie en zorgt ervoor dat een band op natuurlijke wijze zal reageren.

Daar houdt het echter niet op, wanneer een band begint te buigen zal ook het profiel verlagen. Als gevolg hiervan zal de rijhoogte lager zijn in bochten. Ook het Traction Control-model is hierbij niet vergeten, ook dit is verbeterd. Traction Control simuleert nu een tweestapsbewerking. Dit betekent dat het nu werkt ten opzichte van het ontstekingstijdstip van de motor, en als dat niet genoeg is, zal de ontsteking allemaal samenvallen zoals voorheen. Hierdoor kan TC soepeler werken wanneer de auto begint te slippen en kan de bestuurder dit beter onder controle houden/krijgen zonder extreme trillingen of flink ingrijpen van het Traction Control-systeem.

Het systeem van opslaan tijdens de sessie is met deze update weer teruggebracht. Om het normaal te laten werken, is het voor spelers alleen nodig om de savegame op te slaan met de nieuwe update en klaar. De optie om meerdere games op te slaan en ze afzonderlijk te laden, is ook een extra optie vanaf de update van vandaag. Het betreft een belangrijke update, zeker gezien het gedrag van de banden en de auto’s nu is gewijzigd. De eerste reacties zijn dan ook bijzonder positief.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen PC: zie CDkeys
Prijzen Playstation 4: zie Budgetgaming
Prijzen Xbox One: zie Budgetgaming