Worlds Fastest Gamer 2019 – rFactor2 Entry Evenement

Het is tijd voor de World’s Fastest Gamer-competitie van 2019 (WFG2), waarin de winnaar een professionele coureur wordt en Aston Martins met R-Motorsport racet op iconische circuits zoals Monza, Paul Ricard, Brands Hatch, Nurburgring en in de Spa-Francorchamps en Daytona 24 uur.

Twee jaar geleden was rFactor 2 het favoriete wapen voor de inaugurele wereld’s snelste gamercompetitie met rFactor 2, Rudy van Buren werd de algemene winnaar. Dit jaar is rFactor 2 terug als onderdeel van deze prestigieuze sim-racewedstrijd.

Laten we de Factor2-instapfase van de WFG2-wedstrijd van 2019 bekijken. Eén kijker/lid van het publiek neemt een $ 30.000 simulator installatie mee naar huis als prijs – en een deelnemer zal een plaats in de WFG2 laatste groep veiligstellen, waar ze training en testen met F1-legendes zullen ondergaan om te zien of zij de ware zijn die op weg gaan naar de wereld van echte racewagens.

De commentatoren van dit jaar zijn de Britse radio- en televisiepresentator OJ Borg, Nick Daman van Radio Le Mans, en RC Racing roem, en de snelste gamer van de vorige jaar, Rudy van Buren.

Dit jaar is World’s Fastest Gamer oprichter en Millennial Esports Corp President Darren Cox terug met WFG2, welke waarschijnlijk het succes van de eerste editie zal gaan overtreffen, aangezien de organisatie samenwerkt met het Zwitserse R-Motorsport-team dat Aston Martin GT-auto’s in verschillende echte wereldkampioenschappen heeft rijden.

In de WFG2 gaan 10 gamers de strijd aan voor de grootste prijs ooit in Esports.

Acht van de finalisten komen uit de grootste esports-racekampioenschappen van 2019. Nog twee zullen meedoen via wild card kwalificatietoernooien die in de komende weken worden gehouden, één exclusief op mobiel in de Gear.Club-app, de andere online op rFactor 2. De finalisten ondergaan strenge selectieproeven in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de top zes naar het hoofdkantoor van R-Motorsport in St. Gallen Zwitserland vliegt. Twee zullen worden gekozen door een intensieve vierdaagse reeks uitdagingen en zullen dan strijden in een on-track shoot tijdens de Hockenheim-finale voor de Duitse “Deutsche Tourenwagen Masters” (DTM). Hoofdrechter Juan Pablo Montoya en WFG seizoen één winnaar Rudy Van Buren zullen beslissen wie heeft wat nodig is om de prijs met een waarde van meer dan $ 1 miljoen te claimen.

De uiteindelijke winnaar wordt een professionele coureur en racet een Aston Martin met R-Motorsport en rijdt een volledig raceseizoen op iconische circuits zoals Monza, Paul Ricard, Brands Hatch, Nurburgring, inclusief de beroemde Spa-Francorchamps en Daytona 24 uur races.

Ga naar wfgamer.com voor meer informatie of volg @theWFGamer op social media.

Als je de uitstekende rFactor 2 Racing Simulator zelf wilt proberen, ga dan naar het speciale steam kanaal. Degenen die het willen proberen voordat ze kopen, kunnen de gratis rFactor 2-demo downloaden.