Assetto Corsa Competizione – Circuit Zandvoort


Assetto Corsa Competizione v1.1 komt binnenkort op Steam samen met het Zandvoort Circuit. Voor ons Nederlanders is dat natuurlijk geweldig!

Circuit Park Zandvoort is een circuit in de duinen ten noorden van de stad Zandvoort, in Nederland, nabij de Noordzeekust. Het circuit heeft een lengte van 4.307 km en een hoogte verschil van 15 meter. De baan werd voor het eerst gebruikt op 7 augustus 1948 en organiseerde de eerste Nederlandse Grand Prix. De eerste echte Formule 1-race voor het Wereldkampioenschap werd gehouden in 1955. De laatste Nederlandse Formule 1 Grand Prix werd gereen in 1985 en gewonnen door Niki Lauda.

De afgelopen jaren organiseerde Circuit Park Zandvoort een grote hoeveelheid nationale en internationale raceseries zoals de Duitse DTM, FIA European Formula 3 Championship, Blancpain Sprint Series en ADAC GT Masters. In 2017 werd de baan omgedoopt van Circuit Park Zandvoort naar Circuit Zandvoort. Vanaf 2019 is de Formule 1 weer te zien op Zandvoort onder de naam ‘Heineken Dutch Grand Prix’.

De scherpste bocht is de Tarzanbocht en de snelste bocht de Arie Luyendijkbocht. De snelste maar tevens moeilijkste bocht van het circuit is de Scheivlak, een lange bocht naar rechts die snel kan worden genomen. Hij ligt in het noordoostelijk deel van het circuit, na het rechte stuk dat volgt op de Slotemakerbocht. De naam is historisch en stamt van een terreintje in de duinen. Het Scheivlak ligt achter een duin zodat een coureur de bocht ‘blind’ moet insturen.

Deze GRATIS update brengt (voor alle ACC-gebruikers, heden en toekomst) 6 nieuwe verbazingwekkende automodellen, 1 nieuw circuit en belangrijke game-updates. Blijf op de hoogte voor meer info …