Assetto Corsa Competizione Eerste Donington Park Circuit Previews


Last but not least hebben we het Donington Park Circuit, dat op 10 februari (pc) wordt gelanceerd als onderdeel van de British GT Pack DLC.

Donington Park Circuit is een van de meest iconische circuits, niet alleen in het VK, maar wereldwijd. Gelegen in Leicestershire, is dit iconische circuit een grote favoriet bij fans en we kunnen niet wachten om Assetto Corsa Competizione-racers te verwelkomen op het circuit. Bekijk hieronder wat u kunt verwachten …

The British GT Pack DLC bevat:

  • 3 iconische circuits
  • Meer dan 40 nieuw liveries en 70 coureurs
  • Dedicated Championship seizoen

Donington Park is een motorsportcircuit in de buurt van Castle Donington in Leicestershire, Engeland. Het circuitbedrijf is nu eigendom van de MotorSport Vision-organisatie van Jonathan Palmer en het omliggende Donington Park Estate, nog steeds eigendom van de familie Wheatcroft, wordt momenteel verhuurd door MotorSport Vision tot 2038.Het heeft een capaciteit van 120.000.

Oorspronkelijk maakte het deel uit van het landgoed Donington Hall, maar het werd aangelegd als racecircuit in de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, toen de Duitse Silver Arrows streden om het Europees Kampioenschap. Gebruikt als opslagplaats voor militaire voertuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog, raakte het in verval totdat het werd gekocht door de lokale bouwondernemer Tom Wheatcroft. Het werd in de jaren zeventig nieuw leven ingeblazen onder zijn eigendom en organiseerde een enkele Formule 1-race, maar werd de favoriete thuisbasis van de Britse ronde van het MotoGP-kampioenschap motorrijden.

In 2007 gehuurd door Donington Ventures Leisure Ltd, in de hoop dat de Formule 1-races terug op het circuit zouden kunnen komen, slaagde de onvoltooide onderneming er niet in om voldoende financiële steun te krijgen tijdens de nasleep van de wereldwijde financiële crisis van 2008. Bijgevolg verloor DVLL de rechten op de Britse ronden van zowel de Formule 1 als de MotoGP, en in zijn faillissement gaf het de baan in december 2009 terug aan de familie Wheatcroft.

Onder het eigendom van Wheatcroft, onderging de locatie aanzienlijk werk, waarbij de baan in het najaar van 2010 werd hersteld voor gebruik, voordat er in de volgende vijf jaar grote upgrades plaatsvonden. Eind 2010 werd aangekondigd dat Donington de thuisbasis zou worden van een jaarlijks historisch motorsportevenement, het Donington Historic Festival, met voortdurend nieuwe evenementen. Sinds 2010 zijn er aanzienlijke investeringen in de hele locatie gedaan, waardoor de infrastructuur aanzienlijk is verbeterd, terwijl het circuit een vaste waarde is geworden voor motorrijden van topklasse in de vorm van het Superbike Wereldkampioenschap.

In januari 2017 werd het circuitbedrijf en een lange termijn huurovereenkomst op het landgoed gekocht door MotorSport Vision, en de aankoop werd in augustus van hetzelfde jaar goedgekeurd door de autoriteiten. [4] Door aanzienlijke investeringen zijn de faciliteiten op de locatie naar moderne maatstaven gebracht, met een nieuw restaurant, toiletgebouwen, een grote nieuwe tribune en nieuwe circuitkantoren, evenals andere detailwijzigingen. [5] MSV verbeterde niet alleen de infrastructuur, maar voerde ook aanvullingen op de racekalender, met extra grote evenementen gepland voor 2019, waaronder extra ronden van het British Superbike Championship en de British GT.