Assetto Corsa Competizione – Preview Laguna Seca

Het iconische WeatherTech Raceway Laguna Seca-circuit komt naar Assetto Corsa Competizione.

Het WeatherTech Raceway Laguna Seca-circuit is een circuit welke wordt gebruikt voor zowel autoracen als motorracen, oorspronkelijk gebouwd in 1957 in de buurt van zowel Salinas als Monterey, Californië, VS.

Het huidige circuit is 3.238 mijl (3.602 km) lang met een hoogteverschil van 180 voet (55 m). Het heeft elf bochten, waaronder de beroemde “Corkscrew” bij bochten 8 en 8A. Een verscheidenheid aan race-, tentoonstelling- en entertainmentevenementen worden gehouden op de raceway, variërend van superkarts tot IMSA-races tot muziekfestivals.

De naam Laguna Seca is Spaans voor “droog meer”. Het gebied waar de baan zich bevindt was oorspronkelijk een meer. De baan is oorspronkelijk gebouwd rond het meer, dat sindsdien volledig is opgedroogd. Sindsdien is een kunstmatige vijver toegevoegd. Belangrijke evenementen elk jaar zijn de Monterey Sports Car Championships (WeatherTech SportsCar Championship) en de Monterey Historics voor klassieke raceauto’s. Laguna Seca is geclassificeerd als een FIA-circuit van klasse 2

Assetto Corsa Competizione voor Steam koop je op CDKeys.com