F1 2020 – México Circuit Gids


De Grand Prix van Mexico

De Grand Prix van Mexico is een race uit het Formule 1-kampioenschap en wordt gereden op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. In 1962 werd er voor het eerst gereden als grand prix, maar dat jaar telde de race nog niet mee voor het kampioenschap[1] De grand prix werd in 1963 voor de eerste keer voor het kampioenschap gehouden en bleef op de kalender tot de race in 1970 een voorlopig laatste keer gehouden werd. De Formule 1 keerde in 1986 terug naar Mexico. In 1992 werd de grand prix voor de laatste keer georganiseerd.

Jim Clark is met drie overwinningen recordhouder van de grand prix.

Tijdens de race van 1965 behaalde Richie Ginther de eerste overwinning voor Honda in de Formule 1. Gerhard Berger behaalde in 1986 zijn eerste overwinning tijdens de grand prix, het was ook de eerste overwinning voor Benetton.

De Grand Prix van Mexico zou in 2014 terugkeren op de Formule 1-kalender, opnieuw op het Autódromo Hermanos Rodríguez, maar de race stond uiteindelijk niet op de definitieve kalender. In 2015 is de grand prix weer verreden. Tevens is het circuit aangepast naar de huidige standaard.