Gran Turismo Sport – Laguna Seca Track


We waren behoorlijk verrast toen een lek vorige week onthulde dat er nog een beroemd circuit uit de echte wereld naar GT Sport kwam. Een document dat tijdens de Wereldfinale van dit weekend aan spelers werd verspreid, toonde aan dat Laguna Seca de volgende was op de lijst met tracks, op de hielen van het nieuwe circuit van oktober, Spa-Francorchamps.

Nu lijkt het erop dat een gelekt gerucht is overgegaan op een volledige bevestiging. Dat komt via het officiële Gran Turismo YouTube-kanaal dat een promotievideo heeft gepost voor de World Tour van dit weekend. Het is slechts 30 seconden lang, maar het bevat een kort gedeelte dat bestaat uit aanzichten van het circuit. Je krijgt het rechte stuk te zien en de voetgangersbrug tussen bochten drie en vier, en – natuurlijk – de Corkscrew:

Als je er niet bekend mee bent, Laguna Seca een van de belangrijkste circuits in de geschiedenis van Gran Turismo. De baan in Monterey, Californië, was de eerste real-world track die verscheen in een Gran Turismo-game, terug in GT2, en is sinds GT Sport in elke volledige game verschenen. Na Circuit de Spa-Francorchamps is het een van de meest gevraagde circuits van de fans om opnieuw te verschijnen.

We moeten opmerken dat het vooralsnog alleen lijkt alsof Laguna Seca dit weekend in de Wereldfinale in Monaco zal worden gebruikt. Het duurde twee maanden vanaf de eerste verschijning van Spa totdat het in de game arriveerde, grotendeels vanwege een periode voor kwaliteitscontrole, en we zouden een vergelijkbaar proces met Laguna Seca kunnen verwachten.

In de tussentijd kun je uitkijken naar de track welke zaterdag debuteert in de Manufacturer Series tijdens de Wereldfinale.

Bron: GT Planet