iRacing – Ontwikkeling twee nieuwe Australische Supercars

iRacing en Supercars zijn verheugd aan te kondigen dat de Ford Mustang en Holden Commodore ZB in ontwikkeling zijn voor toekomstige toevoeging aan de simulatie. De nieuwe auto’s, die worden geleverd door DJR Team Penske en Triple Eight Racing, zullen na hun debuut in 2020 worden gebruikt in de Gfinity Supercars Eseries, het virtuele eSport-wereldkampioenschap van Supercars.

Australische iRacers zijn enkele van de meest gepassioneerde en getalenteerde simracers die we ooit hebben gezien,” zei Steve Myers, executive producer van iRacing.com Motorsport Simulations. “We zijn altijd blij om onze community Down Under te ondersteunen, en het toevoegen van de huidige generatie Supercars was een no-brainer. We kunnen niet wachten tot de nieuwe auto’s hun debuut maken in de Gfinity Supercars Eseries van volgend jaar, en tot de rest van de wereld om te leren wat we al weten over deze auto’s: het zijn absolute beesten op het circuit. 

iRacing is de ideale partner voor Supercars bij de verdere ontwikkeling van de Gfinity Supercars Eseries,” zei Mitch Kane, Partnerships Manager, Supercars. “De toevoeging van de nieuwe Ford Mustang en Holden Commodore ZB en het ultra-realistische simracingplatform van iRacing zijn een perfect huwelijk omdat we onze betrokkenheid bij eSports willen vergroten via onze eigen wereldkampioenschappenreeks.

De nieuwe voertuigen zullen iRacing’s huidige Supercars-aanbod verder uitbreiden naar zijn basis van meer dan 90.000 actieve gebruikers wereldwijd. iRacing heeft al meerdere Supercars-tracks, waaronder Bathurst, Phillip Island en Oran Park, drie van de meest herkenbare racecircuits in Australië. Momenteel zijn de Ford Falcon FG en Holden Commodore VF beschikbaar om op elk van de 80 wereldwijde circuits van iRacing te rijden.

Ondertussen werd eerder dit jaar de Gfinity Supercars Eseries aangekondigd, waarbij veel van de beste simracers in Australië en Nieuw-Zeeland hun weg naar het kampioenschap verdienden. Net als bij andere wereldwijde eSports-aanbiedingen van iRacing, hebben echte teams zoals Red Bull Holden Racing Team, Walkinshaw Andretti United en Boost Mobile Racing alle teams in het kampioenschap gevestigd. De serie begint op 24 september met live-uitzendingen van alle zes evenementen op meerdere platforms, waaronder Fox Sports Australia en de eigen website en sociale mediakanalen van Supercars.

Voor meer informatie over iRacing en voor speciale aanbiedingen, bezoek www.iRacing.com. Voor meer informatie over Supercars, bezoek www.supercars.com.