Welkom op mijn blog!

Ik ben een enthousiaste simracer en ik reed tot 2019 voornamelijk Formule 1 en Gran Turismo op de Playstation 4. Door de jaren heen ben ik van een Playstation 3 met controller naar een game PC met een Sim-Lab cockpit geupgrade. Ik ben begonnen met race games (voornamelijk Gran Turismo en later Formule 1) op de Playstation (1, 2 en 3) met een controller en heb dit later door gezet naar de Playstation 4. Omdat ik graag met een stuurtje wilde rijden en wilde zitten zoals ze in een raceauto zitten heb ik een Playseat Evolution Alcantara aangeschaft met een Logitech G29 set. Al gauw begon ik te merken dat de Logitech G29 het net niet was en ik ook wel heel graag wilde zitten in een F1 positie ben ik over gestapt op een Playseat F1 Red Bull met Thrustmaster T300 RS en F1 wheel add-on. Het F1 stuurt heb ik later nog het e.e.a aan modificaties op gezet voor nog meer F1 gevoel. Uiteindelijk wilde ik nog een stap hoger qua hardware en ben ik voor het Fanatec eco systeem gegaan. Met de komst van de Fanatec CSL Elite kit wilde ik graag een stabielere en stevige (ik had de eerste serie Playseat F1, deze had nogal flex in de pedaal plaat) sim-rig en is de keuze daarom gevallen op de Sim-Lab GT1 Evo.

Update 08-11-2019: Omdat ik toch het meeste F1 speel en toch graag een wat zwaardere wheel base wilde hebben ben ik overgestapt van Playstation 4 naar PC (de PC van bureau is verplaatst naar de SIM en op mijn bureau is een Intel NUC neer gezet). Door de overstap naar PC kon ik daarom overstappen van een Fanatec CSL Elite Wheel Base+ (PS4 versie) naar een Fanatec ClubSport Wheel Base v2.5 zonder extra hulp middelen. Daarnaast is de performance van F1 2019 op de PC een stuk beter en biedt dit meer mogelijkheden tot upgrades/uitbreiding naar een Ultrawide scherm en Heusinkveld Sim Pedals Sprint zonder verdere aanpassingen.

Update 24-12-2019: Ik gebruikte een Intel NUC maar miste toch een fatsoenlijke PC op mijn bureau voor het beheer van de website,  Photoshop, editing etc. Omdat de PC van mijn bureau (i7 4790k, Gigabyte Gaming 5 moederbord en 32GB werkgeheugen) verplaatst is naar mijn SIM heb ik besloten deze weer terug te verplaatsen en voor de SIM een nog iets “zwaarder” systeem aan te schaffen. Mijn oude MSI GTX970 (deze had ik bewaard) heb ik weer terug geplaatst in deze PC zodat de GTX1080 in de nieuwe PC overgezet kan worden. Ik ben uiteindelijk gegaan voor systeem met een AMD Ryzen 5 3600X, MSI X470 moederbord, 16GB Corsair werkgeheugen en nog wat andere onderdelen gegaan. Zie voor exacte specificaties het onderstaande overzicht.

Update 14-01-2020: Ik heb mijn gedroomde pedalen set, de Heusinkveld Sim Pedals Sprint. Na een tijdje met de Fanatec CSL Elite pedalen te hebben gereden heb ik deze afgelopen week vervangen voor een set Heusinkveld Sprint. De CSL’s waren heerlijke pedalen maar Heusinkveld is toch wel een dikke stap verder. Het koste mij een week afstellen en finetunen en het was in het begin erg wennen, maar wat een geweldige pedalen set is dit zeg. Je kunt easy 5 meter later remmen wat uiteindelijk je rondetijden ten goede komt. Daarnaast kun je veel nauwkeuriger remmen waardoor je een stuk constanter wordt.

Update 08-02-2020: Nieuw scherm. Info volgt.

Update 28-02-2020: Bass shakers gemonteerd. Info volgt.

Mijn huidige setup