Nieuw hoofdstuk F1 games


Afgelopen week kwamen Codemasters en EA met de aankondiging dat de nieuwste game in de F1 franchise, F1 2021, zal verschijnen op 16 juli 2021. Dit werd gedaan met een flitsende, maar helaas niet zo veelzeggende trailer.

Gelukkig zijn er naast de trailer ook details naar buiten gebracht om ons alvast warm te maken voor de eerste Codemasters F1 game die onder de vlag van EA uitgebracht gaat worden. Zo komt er een nieuw concept voor de careermode en komen de circuits van Imola, Portimão en Jeddah hun primeur maken. Laten we eens wat dieper kijken naar de aankondigingen die gemaakt zijn.

“Breaking point”

De nieuwe careermode in F1 is waar in de trailer flink op ingezet wordt, “Breaking Point”. In deze singleplayer modus zal jij je loopbaan als coureur beginnen in de Formule 2 en zal jij je een weg moet banen naar de koningsklasse van de motorsport. EA geeft aan dat in deze careermode de levensstijl van een coureur zowel op als buiten het circuit ervaren zal worden. Naast het feit dat je concurrent Devon Butler (Dat gemene mannetje uit F1 2019) weer op komt duiken is er nog niet heel veel meer bekend. EA heeft al wel aangegeven dat zij in de komende weken nog een hoop gaan onthullen over deze nieuwe gamemode, dus hou hun kanalen in de gaten.

“Career voor twee spelers”

Dit is absoluut één van de beste toevoegingen die aan de F1 reeks wordt toegevoegd in F1 2021. Hiermee laten Codemasters en EA zien dat de geluiden vanuit de community tot ze doordringen en zij de mensen in hun behoefte willen voorzien. Zoals de titel al duidelijk aangeeft betreft het hier om de normale careermode van de F1 game die je samen met een vriend of vriendin door kan spelen. In deze mode kan je zowel als teammaten, als concurrenten van elkaar door de F1 kalender van 2021 heen scheuren om voor eens en voor altijd te bewijzen wie de beste coureur van jullie beiden is.

“Real-Season Start”

Nog een nieuw singleplayer snufje dat de ontwikkelaars naar voren brengen is het nieuwe “Real-Season Start”. Via de “Real-Season Start” in F1 2021 kun je je via het live-klassement in de actie van dit seizoen storten om daarna de resterende races over te nemen en te rijden. Geweldig voor spelers die zich in het seizoen willen storten en af willen stemmen op het echte seizoen.

Wat nog meer?

Uiteraard komen de functionaliteiten van de voorgaande game ook weer terecht in zijn nieuwe opvolger. Zo komen de mogelijkheden tot het spelen van My Team, split-screen voor twee spelers, korte seizoenen en de Formule 2 weer terug in F1 2021. Verder komen er ook nog enkele uitbreidingen op andere features. Denk hierbij aan schaalbare opties voor assists, coureursstatistieken en uiteraard de veel gespeelde multiplayer.

Pre-orders

Mocht je er als de kippen bij willen zijn dan kan de game nu al als pre-order besteld worden. Hiervoor komt er dan extra content voor je beschikbaar in de vorm van het Braking Point Content Pack, een set exclusieve in-game items die zijn geïnspireerd door de fictieve sterren uit de nieuwe verhaalervaring en 5000 PitCoins.

Verder komt er ook een digitale Deluxe Edition beschikbaar van F1 2021. De digitale Deluxe Edition bevat zeven binnenkort onthulde klassieke F1-coureurs voor My Team, drie dagen eerder toegang, extra accessoires, 18.000 PitCoins en het Braking Point Content Pack.