rFactor 2 – Ferrari 488 GT3 EVO 2020 Release


Italiaans design staat bekend om de samensmelting van vorm en functie op een manier die vaak de meest spectaculaire resultaten oplevert, en het zou eerlijk zijn om te zeggen dat de ongelooflijke Ferrari 488 GT3 EVO 2020 absoluut geen uitzondering is op die lange en indrukwekkende traditie. in misschien wel een van de meest visueel verbluffende auto’s ooit gemaakt volgens de GT3-regelset.

De nieuwe 488 GT3 EVO 2020, die in de winter van 2019 werd onthuld, vertegenwoordigt een enorme verbetering ten opzichte van de succesvolle, maar verouderende GT3-uitdager van de huidige generatie van Ferrari. Door te profiteren van meer dan 18.000 uur aan berekeningen en CFD-simulaties voordat het nieuwe pakket zelfs de windtunnel raakte, heeft Ferrari geen middel onbeproefd gelaten in hun pogingen om de 488 GT3-bloedlijn stevig te versterken als een van de meest succesvolle auto’s in de lange en illustere geschiedenis van het merk. .

rFactor 2 | Ferrari 488 GT3 EVO 2020 nu beschikbaar op Steam

Visueel profiteert de EVO van een verbeterd frontgedeelte met verbeterde aerodynamica die de bestuurder meer neerwaartse kracht en stabiliteit geeft, geholpen door aanpassingen aan zowel de voor- als achterkant van het nieuwe pakket zonder de algehele balans van de auto te wijzigen.

Grotere ventilatieopeningen boven de voorvleugels, opnieuw geprofileerde deurprofielen om een betere algehele luchtstroom te vergemakkelijken en een aangepast achtergedeelte zijn slechts enkele van de meer opvallende veranderingen die je meteen ziet als je naar deze opvallende machine kijkt.

De 488 GT3 EVO 2020 is ook merkbaar langer dan zijn voorganger, waardoor de auto in lijn komt met zijn GTE-tegenhanger, waardoor Ferrari de manier waarop de nieuwe machine zijn banden op het circuit beheert, kan verbeteren – waardoor coureurs sneller kunnen rijden, in dat allerbelangrijkste streven naar glorie!

Qua motor behoudt de EVO de beproefde 90-graden twin-turbo V8 van de vorige generatie, maar Ferrari heeft dit gekoppeld aan een geheel nieuw motormanagementsysteem dat de betrouwbaarheid verbetert en een vlottere, nauwkeurigere koppelafgifte produceert.

Strakke lijnen, agressieve styling en een iconisch uitlaatgeluid dat passie en prestatie uitstraalt, de Ferrari 488 GT3 EVO 2020! Ga snel naar de rFactor 2 Steam Store.