rFactor 2 – Formula E 2021 & Track Updates (Inclusief ‘Attack Zone’)


Studio 397 en rFactor 2 zijn verheugd om onze fantastische samenwerking met de Formule E voort te zetten, nu we de gloednieuwe 2021 ABB Formula E FIA Wereldkampioenschappen autopack DLC voor rFactor 2 uitbrengen.

De Formule E heeft zichzelf stevig gevestigd als het absolute toppunt van elektrisch racen met open wielen en staat op het punt om komend seizoen een fris nieuw tijdperk in te gaan met de certificering van de FIA Wereldkampioenschappen voor de allereerste keer – de serie wordt officieel erkend als een Wereldkampioenschap. categorie op zich naast de Formule 1, het World Endurance Championship, World Rally en World Rallycross.

Hoewel de status van het Wereldkampioenschap een andere opmerkelijke mijlpaal is voor een serie die op het punt staat aan het zevende seizoen van de competitie te beginnen, moet de echte kop van dit nieuwe pakket voor onze simracegemeenschap hier bij rFactor 2 de toevoeging zijn van een gloednieuwe functie die de afgelopen twee jaar exclusief werd gebruikt in de rijken van de Formule E – Attack Zone!

Formula E 2021 | Steam Store: Klik hier – Gratis content update voor de Formula E 2020 DLC.

Wat is Attack Zone?

Een interessante innovatie die is ontwikkeld om zowel te helpen bij het inhalen als om een extra niveau van kijkersintriges en strategische variatie toe te voegen aan Formule E-races, Attack Zone wordt effectief gebruikt in de Formule E sinds het raceseizoen 2018/19. In wezen biedt Attack Zone bestuurders 35kW extra vermogen dat vrijelijk kan worden ingezet om een rivaal in te halen.

Om in aanmerking te komen voor de tijdelijke prestatieverbetering, zullen coureurs hun auto via een speciaal gemarkeerde ‘Activation Zone’ op het circuit moeten positioneren. Als u door deze specifieke zone rijdt, wordt de powerboost geactiveerd, die dan gedurende een beperkte tijd beschikbaar is voor gebruik.

Het aantal beschikbare activeringen en de duur waarin het beschikbaar zal zijn, kan variëren van circuit tot circuit, afhankelijk van de richtlijnen van de FIA voor elke individuele ronde – iets waarover echte wereldteams slechts een uur voor het begin van die specifieke ronde worden geïnformeerd. racesessie.

Hoe is Attack Zone weergegeven in rFactor 2?

Net als in de echte series zullen onze Formule E-circuits (New York, Berlijn, Monaco, Hong Kong) de nieuwe Attack Zone bevatten op een strategische locatie binnen het circuitlay-out. Deze zullen onmiddellijk zichtbaar zijn voor de bestuurder aan de hand van de grafische weergave op het asfalt, en zodra de aanvalszone live gaat tijdens de racesessie, zal een bestuurder de aanvalsmodus moeten inschakelen (een nieuwe toewijsbare knop in het toewijzingsmenu), en binnen vijf seconden navigeren met hun auto door dit specifiek gemarkeerde gedeelte om de extra prestatieverbetering van 35 kW voor een beperkte periode te activeren.

Wat de auto’s zelf betreft, zal het onmiddellijk visueel duidelijk zijn welke bestuurder de aanvalsmodus heeft ingeschakeld via een lichtsysteem op de Halo-hoofdbeschermingseenheid boven de cockpit van de bestuurder. Wanneer de Halo blauw oplicht, is dit de visuele melding dat de bestuurder de aanvalsmodus heeft ingeschakeld. De nieuwe modus zal niet beschikbaar zijn voor gebruik tijdens de eerste twee ronden van de race, noch wanneer een volledige koerswaarschuwing op het circuit is ingezet.

Werkt Attack Zone ook in single player modus?

De Attack Zone is een heel speciale en unieke ervaring binnen rFactor 2, en biedt iets heel anders dan je zou beschouwen als een “normale” circuitrace-functie. Momenteel is deze functieset alleen geïmplementeerd voor online multiplayer-activiteiten en is niet compatibel met onze huidige AI-systemen. Dit betekent niet dat je deze circuits niet tegen de AI kunt gebruiken, verre van dat, maar als je tegen computergestuurde tegenstanders racet, is de aanvalsmodus alleen beschikbaar voor de speler zelf, omdat de AI geen gebruik zal maken van de functionaliteit van de systeem.

Werkt Attack Zone met de huidige Gen1 2018 en Gen 2 2019 en 2020 Formula E-auto’s die beschikbaar zijn voor de sim?

Standaard wordt de Attack Zone opgenomen in de vier officiële Formule E-circuits binnen de simulatie (Hong Kong, New York, Berlijn en Monaco). Bovendien is deze functie geconfigureerd om exclusief te werken met Formule E-auto’s, dus als je een ander type auto meeneemt naar een circuit met Attack Zone-ingeschakeld, wordt de functionaliteit niet geactiveerd. De functie is specifiek ontworpen om te werken met de 2021 Seizoen 7 Formule E-autopack DLC (die zal worden toegevoegd aan dezelfde itemwinkel als de 2020 Formule E-auto), zodat de functie Attack Mode en de bijbehorende Halo-verlichting alleen werken met deze wagenset. Dat gezegd hebbende, zullen de huidige auto’s van seizoen 6 van 2020 ook gebruik maken van Attack Zone-functionaliteit, maar Halo-verlichting wordt niet op deze voertuigen geïmplementeerd. De aanvalsmodus werkt niet met de originele Gen1-set Formule E-voertuigen.

Formula E Bundle | Steam Store: Klik hier

Wat is er nog meer nieuw?

Attack Zone moet natuurlijk de meest prominente verandering zijn voor deze nieuwe contentrelease, maar het seizoen 2021/22 brengt ook een aantal interessante updates met zich mee voor onze spelers die de wereld van de Formule E in virtuele vorm willen recreëren. Dit seizoen markeert het laatste jaar van de huidige ‘Gen2’-specificatie van auto in het kampioenschap – dit weerhoudt ons er niet van om de manier waarop de auto zich gedraagt binnen de simulatie te herzien en bij te werken, en als zodanig zijn we verheugd om de nieuwe 2021-auto te bevestigen. pack DLC zal profiteren van een grondige revisie op de afdeling banden en fysica – wat betekent dat onze chauffeurs zich moeten aanpassen aan een andere rijervaring achter het stuur om de meeste prestaties uit deze zeer plezierige machines te halen.

Omdat we met deze DLC het laatste seizoen van het ABB Formule E FIA Wereldkampioenschap vertegenwoordigen, bevatten we natuurlijk ook alle auto’s, teams en coureurs van het nieuwe seizoen – en de sport heeft veel veranderingen ondergaan sinds ze zich voor het laatst op het E-Prix-circuit van Berlijn eind vorig jaar.

Met 24 coureurs in 12 teams met powerhouse-merken als Audi, BMW, Jaguar, Mercedes, Nissan en Porsche die het opnemen tegen elektrische racepioniers Mahindra, Dragon / Penske Automotive en natuurlijk regerend kampioen DS Techeetah, zowel echte als virtuele seizoenen staan klaar om vol spannende races te zijn – en jij kunt nu deelnemen aan de actie! Met deze nieuwste DLC krijg je niet alleen toegang tot de nieuwe auto’s en coureurs, de nieuwste nieuwe fysica en de gloednieuwe en opwindende functie Attack Mode, maar je kunt ook redelijkerwijs verwachten dat enkele Formule E-specifieke evenementen worden toegevoegd aan onze rFactor 2 Competitiesysteem ook in de zeer nabije toekomst!

Track Updates

Met de nieuwe functionaliteit van de Attack Zone is het voor ons nodig om onze Formule E-specifieke tracks binnen rFactor 2 verder te updaten. Hoewel sommige van deze circuits vrij nieuw zijn in de simulatie, hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze de nieuwste grafische update-behandeling, het toevoegen van de nieuwste ontwikkelingen en PBR-shadertechnologie waaraan we in de studio hebben gewerkt, evenals de nieuwste reclameborden en de eerder genoemde Attack Zone-functie in de track.

Op hetzelfde moment dat we onze Formule E-auto 2021 uitbrengen, kunnen spelers verwachten dat nieuwe updates worden geïmplementeerd voor de Formule E-circuits van Hong Kong, New York, Berlijn en Monaco, voor degenen onder jullie die de inhoud al bezitten.

Formula E Tracks | Steam Store: Click Here

Formula E Accelerate Esport Series

Als het bekijken van hoogwaardige esport-race-actie meer jouw ding is, hebben we je ook op dat punt gedekt! Op donderdag 28 januari begint het nieuwe seizoen van de ABB Formula E FIA World Championship Esport-serie – Formula E Accelerate Esports! Met onze drie sim-race-hotlap-finalisten, Frederik Rasmussen, Erhan Jajovski en Manuel Biancolilla, plus een selectie van spraakmakende coureurs en sim-race-influencers, die allemaal strijden om hun deel van de prijzenpot van € 100.000 en de ultieme volledig elektrische rijervaring van Formule E Accelerate Esports zou tijdens een E-Prix-weekend de Gen2-auto een aantal ronden rond een Formule E-circuit moeten nemen en zou een adembenemende race-actie moeten produceren, en nogmaals, we kunnen niet wachten tot het begint om te zien hoe onze esport-sterren presteren op de circuit.

Formula E Accelerate Esports | Live en Exclusief: Klik hier

Extra

Het zou eerlijk zijn om te zeggen dat we behoorlijk opgewonden zijn over het nieuwe seizoen van Formule E-content hier bij Studio 397, en we hopen dat je onze opwinding met ons deelt om te zien hoe deze ongelooflijke technische stukken hun weg vinden naar de simulatie voor dit nieuwste hoofdstuk. in het Formule E-verhaal hier in rFactor 2. Krachtige auto’s, gladde oppervlakken en krappe stratencircuits – ja, dat is een zekere vuurcombinatie voor leuke race-actie!

De ABB Formula E FIA World Championship DLC is nu beschikbaar.