rFactor 2 – Het Diriyah E-Prix Circuit


Een nieuw circuit!!

Vandaag presenteren we u met genoegen een gloednieuw circuit met laserscanning om toe te voegen aan onze steeds groter wordende Formule E-inhoud binnen rFactor 2 – het Diriyah E-Prix Circuit.

Diriyah E-Prix | Steam Store: Klik HIER

Diriyah E-Prix voegt zich bij de vier momenteel beschikbare officiële Formule E-circuits binnen rFactor 2 en biedt spelers de mogelijkheid om hun virtuele race-ervaring in ’s werelds belangrijkste elektrische eenzittercategorie nog verder te verbeteren.

Formula E Bundle | Steam Store: Klik HIER

De Diriyah E-Prix-lay-out is een uitdagende 2.459 km rond het huizencircuit dat wordt gehouden in de straten van Ad Diriyah, op korte afstand van het centrum van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, in Saoedi-Arabië. Na de eer te hebben behaald om de allereerste Formule E-race in het Midden-Oosten te hosten toen het zijn debuut maakte op de kalender voor het seizoen 2018-19, is het circuit getuige van enkele opwindende momenten in de geschiedenis van de baanbrekende elektrische raceserie. Met een 10-jarig contract om de Formule E slechts twee jaar te hosten, lijkt de Diriyah E-Prix nog lange tijd deel uit te maken van de kalenderruggengraat van het kampioenschap.

Zoals alle stratencircuits is Diriyah een krappe en bochtige locatie. Met 21 bochten en een gemiddelde rondetijd in een Gen2 Formule E-auto van ongeveer 1 minuut en 15 seconden. Wat deze baan bijzonder interessant maakt, is het grote aantal bochten met een lange straal, gevolgd door blinde bochten in de top, samen met twee lange en brede rechte stukken die over het algemeen meer dan een behoorlijk deel van de inhaalmogelijkheden bieden voor iedereen die dapper genoeg is om het eens te proberen – iets we denken dat onze rFactor 2-gemeenschap er erg van zal genieten!

Diriyah is een beetje anders dan de gebruikelijke Formule E-locatie, omdat het circuit zich voornamelijk in een woestijnlocatie bevindt met een aantal prachtige en typisch Arabische architectuur rond de baan, waardoor de cultuur van de regio echt tot het hart van de race-ervaring komt.

Dankzij het grote werkgebied dat beschikbaar is voor de organisatoren van het evenement, is de Diriyah E-Prix-lay-out ontworpen om de kansen voor coureurs te maximaliseren om wiel-aan-wiel te dobbelen in hun Formule E-auto’s, wat aanzienlijke inhaalmogelijkheden biedt op de achterkant van de twee belangrijkste rechte stukken – wat betekent dat racen vaak snel en hectisch is en niet voor bangeriken. Hoewel de inhaalmogelijkheden goed zijn doordacht door de organisatoren van het evenement, zit de lay-out van het circuit zelf ook boordevol spannende uitdagingen die de coureurs moeten overwinnen. Veel snelheidsveranderingen van richting zullen de nadruk leggen op een uitgebalanceerde auto, maar de moed van de bestuurder en het vermogen om de bochtensnelheid te maximaliseren rond de vaak blinde bochten van het circuit zijn van cruciaal belang voor het samenstellen van de perfecte ronde, evenals een strategisch gebruik van de exclusieve Formule E Attack Zone, gelegen in een moeilijk deel van het circuit en gevaarlijk dicht bij de altijd uitnodigende muren …

Het Diriyah E-Prix Circuit is nu te koop in rFactor 2.