rFactor 2 – KartSim eSports Update


“Bijna al onze huidige motorsportsterren hebben één ding gemeen als het gaat om hun carrière, ze begonnen allemaal hun weg te racen in kleine karts die elke centimeter vochten terwijl ze deze zijdelings in de volgende bocht gooiden.

Dit is waarschijnlijk de puurste en, als je luistert naar interviews met deze sterren, de meest opwindende vorm van autosport. Helaas is zelfs die vreugde ons in de huidige situatie ontnomen, maar dankzij KartSim en het #StayHomeStayKarting-initiatief komt er iets geweldigs aan!

Samen met Motorsport UK en Alpha Live kondigt KartSim met trots de Motorsport UK Karting Esports Championship – Easter Series aan. Deze nieuwe competitie is een pilot esports-race en de eerste stap naar een waarschijnlijke officiële Esports-serie later dit jaar. Ter voorbereiding op alle komende kartacties, werkt KartSim het Britse consumentenpakket bij met betrekking tot grafische afbeeldingen en baanlay-outs, waardoor uw favoriete kartingsimulatie wordt bijgewerkt met real-life ontwikkelingen. Bekijk de screenshots en duik in de wereld van echte driver vs. driver-gevechten 1 cm boven het asfalt!”

Alle zes tracks zijn bijgewerkt met verschillende fixes, evenals grafische updates en nieuwe shaders.

Je kunt het originele KartSim-pakket bekijken met twee zeer nauwkeurige karts met vaste setup – de X30 UK Senior Kart en Rental Kart en drie beroemde Britse kartbanen, Paul Fletcher International, Buckmore Park en Glan Y Gors en het uitbreidingspakket met de Europese tracks van Alaharma, Adria en Kristianstad. Ze zijn allemaal gebaseerd op laserscantechnologie.