rFactor 2 – Roadmap Update November 2019

Omdat het weer koud wordt in heel Europa en op het noordelijk halfrond, is iedereen bij Studio 397 momenteel in beweging en werken we aan spannende projecten die de hitte opdrijven! Het is al november, maar we zijn nog niet klaar om je dit jaar updates en nieuwe inhoud voor rFactor 2 te brengen. Volgende maand kijken we terug op het jaar, maar voor nu zijn we toegewijd aan het werken aan de toekomst van simuleren en iedereen samenbrengen voor spannende en opwindende digitale motorsportactie. Dus ga van de baan, vertraag en parkeer je auto’s een tijdje in de pits en laten we praten over wat je de komende maand te wachten staat in de rFactor-wereld. Spoiler alert: voordat de klok twaalf slaat, hebt u nog minstens drie keer van ons gehoord! Dat is hoeveel we van plan zijn om het jaar op een hoogtepunt af te sluiten. En zoals u zult zien, kondigen we al een groot evenement aan in 2020!

Screenshot Wedstrijd Winnaars

Vorige week hebben we een screenshotwedstrijd aangekondigd met onze Nissan GT500. Bedankt iedereen voor het leveren van screenshots van je eigen livery! We konden geen winnaar kiezen, dus kozen we er twee! En de winnaars zijn … BrianB en ek0z van Discord – Gefeliciteerd! We nemen volgende week contact met u op.


Formule E 2020-seizoensrelease

Vorig weekend zagen we het ABB FIA Formule E-kampioenschap van start gaan in zijn 6e seizoen, met een lijst zo vol en met grote namen dat opwindend racen onvermijdelijk was! Niet gehyped door wat er gebeurde op de Diriyah ePrix, of het gemist? Bekijk hier alle actie! Laten we beginnen met een interessant feit voordat we onze eigen aankondiging induiken. Seizoen zes van het ABB FIA Formula E-kampioenschap is het allereerste kampioenschap dat alle vier Duitse premium automerken het op dezelfde circuits uitvecht, namelijk Porsche, Audi, Mercedes en BMW. Natuurlijk zijn er nog meer fabrikanten in dit seizoen, met Nissan en Jaguar die allebei terugkomen om hard te staken tegen de Duitse merken.

Maar genoeg over het nieuwe seizoen. Hoe verhoudt zich dat tot rFactor 2? Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zijn we er trots op onze relatie met de Formule E voort te zetten, en we brengen de 2020 seizoensteams en livery’s uit! Intense straatraces met snelle en behendige open wielers wachten op je, met de nieuwe debutantes, Porsche en Mercedes, als een gratis upgrade van de huidige Formule E Gen 2-auto. Download het hier!

Sim Formula 2020 op InterClassics in Maastricht

Op 16 en 19 januari 2020 organiseert het MECC in Maastricht het grootste simracing-evenement in de Benelux. In samenwerking met InterClassics organiseert Sim Formula een evenement van 4 dagen, gericht op simracing. Het evenement is elke dag vrij toegankelijk. Bekende merken in simracing laten hun nieuwste ontwikkelingen en producten zien. Er is ook een simracing-arena met verschillende activiteiten. Op zaterdag is er bijvoorbeeld een hotlap-wedstrijd op Circuit Maastricht (die gratis beschikbaar is in de rFactor 2-workshop als je voorbereid wilt zijn). Op zondagmiddag kun je getuige zijn van de finale. René Hoogterp, een professionele Nederlandse commentator, neemt deel aan de live-uitzending van deze race.

Kwalificaties en prijzenpot

December 2019 wordt gekenmerkt door een online kwalificatiewedstrijd met rFactor 2, bestaande uit zowel hotlaps als races. In de eerste week van december openen we een hotlap-competitie waarbij de top 25 (met 5 reserves) zich kwalificeert voor een reeks races in de week van 10-15 december. In elk van die races wordt een kwalificatiesessie gevolgd door twee korte sprintraces, één met een reverse grid, om de snelste coureur van die dag te bepalen die zich vervolgens voor de finale kwalificeert. Meer informatie over hoe je lid kunt worden, wordt hier maandag gepubliceerd.

De 5 snelste van deze kwalificatiewedstrijden worden uitgenodigd om op 19 januari tegen elkaar te concurreren op het MECC in Maastricht in full-motion simulators van Upracer om te bepalen wie de eerste editie van Sim Formula wint. De totale prijzenpot voor dit evenement is € 10.000. Houd er rekening mee dat we geen reiskosten dekken, dus zorg ervoor dat je naar Maastricht kunt reizen om in de finale deel te nemen als je je aanmeldt voor de kwalificaties!

Tenslotte

Voor het geval je je afvraagt hoe de publieke bèta van de nieuwe gebruikersinterface zich ontwikkelt, we zijn op schema om deze half december uit te brengen. Het wordt uitgebracht als een “opt-in” openbare bèta op Steam, dus je moet het zelf inschakelen zodat je snel tussen de twee interfaces kunt schakelen. Beide versies zullen volledig compatibel zijn met meerdere spelers.

Geniet van de laatste maand van het jaar!