rFactor 2 – Roadmap Update September 2019

Studio 397 publiceerde onlangs de Roadmap Update van september 2019 voor rFactor 2 om ons te laten weten wat er achter de schermen gebeurt op het hoofdkantoor van Studio397 en laat ons een korte blik werpen op wat de toekomst van rFactor 2 zal brengen.

Traditioneel is september weer een drukke maand voor ons geweest. Sinds onze laatste update, een kleine drie weken geleden, waren we op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt, waar we op de spectaculaire Porsche-stand waren en rFactor 2 en de gloednieuwe Formule E 2020-auto en Porsche pronken livery. Niet minder dan zes high-end simulators werden aangedreven door mensen uit het publiek, simracers, influencers en beide Porsche-fabrieksrijders, Neel Jani en Andre Lotterer. Zodra we terug waren, verlegden we onze focus op de laatste voorbereiding van de Nürburgring en Porsche 911 GT3 Cup-auto. Ik denk dat velen van jullie hier nog steeds mee rijden, maar laten we een korte blik werpen op wat de toekomst zal brengen!

McLaren Shadow – Seizoen 2
Het is weer de tijd van het jaar om te zien wie de snelste rFactor 2-coureur is die ons vertegenwoordigt in de finale van de jaarlijkse McLaren Shadow-competitie! Zoals je misschien nog wist, won Rudy van Buren twee jaar geleden het eerste McLaren-esports-evenement, destijds nog World’s Fastest Gamer. Vorig jaar was Nuno Pinto de nummer twee, dus we hebben een goed trackrecord!

De kwalificaties zijn nu open en de top 20 rondetijden zullen worden opgenomen in de live uitzendrace op 13 oktober – dus setup je McLaren Senna GTR en ga oefenen! De winnaar van de rFactor 2-ronde wint ook een tour door het McLaren Technology Center en een geweldig Sunday Grandstand-ticket op Silverstone 2020, inclusief vluchten en accommodatie. Maak je geen zorgen als je niet in de top 20 staat, door simpelweg een ronde te doen, word je in de loting opgenomen om een aantal van de volgende dingen te winnen:

  • 2x Zondag tribune tickets 2020 seizoen voor een race naar keuze van de deelnemers (exclusief reizen of accommodatie)
  • 5x McLaren Caps
  • 5x McLaren T-shirts gesigneerd door Lando Norris.

Dat klinkt geweldig! Bekijk hier onze gids voor de McLaren Shadow rFactor 2-kwalificaties.

Content
Zowel de Nürburgring als de Porsche 911 GT3 Cup-auto zullen verdere updates krijgen. De baan krijgt nog een paar lay-outs om alle mogelijke combinaties te voltooien en de auto krijgt meer liveries en een “VLN” -upgrade. In de tussentijd werken we natuurlijk al aan nieuwe inhoud en licenties, maar het is een beetje te vroeg om daar iets over te onthullen, dus we laten een hint vallen dat we in de toekomst meer zullen doen aan verschillende lay-outs!

Code
In juli hebben we je een technische update gegeven van enkele van de oplossingen waaraan we werken om de multiplayer- en endurance-races bulletproof te maken. Inmiddels hebben we alle problemen opgelost die we sindsdien hebben ontdekt en we zullen doorgaan met het onderzoeken van nieuwe rapporten die binnenkomen. Tegelijkertijd verschuift de aandacht weer naar het voltooien van de nieuwe gebruikersinterface en het competitie systeem. We werken aan een openbare bètaversie en we hebben er alle vertrouwen in dat we daarvoor in de roadmap van volgende maand een releasedatum kunnen aankondigen.

Wat de grafische kant betreft, hebben we zojuist een interne herschrijving van ons shader-systeem voltooid. Dit is vooral interessant voor auteurs van inhoud. Het maakt hun leven een stuk eenvoudiger. Kort gezegd gaat deze wijziging over het maken van minder shaders die gemakkelijker kunnen worden geconfigureerd via optionele functies en texture maps, in plaats van het hebben van veel gespecialiseerde shaders. Uiteindelijk geeft dit auteurs meer overzicht en een eenvoudiger workflow om wijzigingen aan te brengen en de materialen die ze nodig hebben te optimaliseren.

Onze volgende focus ligt op enkele aanvullende verbeteringen aan ons verlichtingssysteem. Dit is een proces dat begint met een validatie- en onderzoeksfase, omdat we het hele systeem echt helemaal opnieuw willen bekijken om te controleren of alle berekeningen correct en volgens de huidige normen worden uitgevoerd. Op dit moment weten we nog niet zeker wat de uitkomst hiervan visueel zal zijn, maar we zullen er op zijn minst zeker van zijn dat alles wiskundig correct is en we verwachten enkele (subtiele) verbeteringen als de uitkomst van dit proces.

Dat is het voor deze maand, of liever de laatste drie weken sinds de laatste roadmap. We wensen jullie allemaal veel plezier met het spelen van rFactor 2!