rFactor 2 – Roadmap Update September 2020


Hallo onze vrienden binnen de sim race-gemeenschap – welkom bij de Studio 397 rFactor 2 Development Roadmap voor september, deze maand iets eerder dan normaal aangeboden dankzij een behoorlijk opwindende nieuwe auto-release die we morgen hebben … maar daarover later meer .

Dus, wat gebeurt er achter het gordijn van rFactor 2 dat we deze maand met jullie kunnen delen? Zoals gewoonlijk zijn de dingen hier op het hoofdkantoor van Studio 397 de afgelopen vier weken nogal beladen gebleven, terwijl we er hard aan blijven werken om rFactor 2 te maken wat we denken dat het kan zijn, zowel nu als in de toekomst.

We hebben morgen al gezinspeeld op een behoorlijk opwindende nieuwe release, en dat kan natuurlijk alleen de verbluffende Ferrari 488 GT3 EVO 2020 zijn – de tweede auto van Maranello die arriveert als officiële content na de populaire 488 GTE die we terug naar de titel brachten. Mei.

De nieuwe 488 GT3 EVO voor 2020 is een iets grotere, aerodynamisch efficiëntere en allround agressievere auto dan zijn voorganger, die veel ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds hij voor het eerst werd uitgebracht voor klantenteams in 2016.

We zijn ervan overtuigd dat GT3-racen een ongelooflijke ervaring biedt voor sim-racefans in rFactor 2, en daarom is het toevoegen van deze 13e auto aan onze steeds groter wordende verzameling GT3-voertuigen iets waar we erg trots op zijn – vooral omdat we denken dat het eerlijk zou zijn om zeg dat deze nieuwe Ferrari misschien wel de meest visueel indrukwekkende auto is die we hebben geproduceerd, en dat de rijervaring gewoon subliem is!

Geïnteresseerd om de auto morgen in actie te zien voor de releasedag? Bekijk deze geweldige video’s gemaakt door onze simracegemeenschap:

Ermin Hamidovic (English)

RaceDepartment (English)

Franconen (French)

Pablo López (Spanish)

Terwijl we het hebben over nieuwe GT3-auto’s, hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om vorige week de verbluffende 2020-versie van de Bentley Continental GT3 uit te brengen als een gratis stukje content – om rFactor 2 up-to-date te houden met de schijnbaar nooit eindigende updatecyclus van moderne GT3-fabrikanten!

De Bentley behoudt veel van het karakter van zijn oudere broer, maar net als bij alle autosporttechnologie is de drang naar verbeteringen en vooruitgang bijna eindeloos, wat ertoe leidt dat het Britse merk de nieuwe auto opnieuw substantieel aanpast in een poging om de concurrentie voor te blijven. We dachten dat het een geweldige kans zou zijn om deze auto naar rFactor 2 te brengen, en als beloning voor onze spelers die de originele 2017-machine al hebben, is de nieuwe auto toegevoegd aan hetzelfde Steam Store-item en wordt deze automatisch gratis gedownload wanneer je herstart je rFactor 2-simulatie!

Bentley Continental GT3 2020 | Steam Store

GT Series Seizoen 2
GT Pro en GT Challenge zijn terug! Een gloednieuw seizoen in GT Pro zal het beste van vorig seizoen zien en degenen die erin zijn geslaagd om te promoveren naar GT Pro Seizoen 2, vechten het uit. Ondertussen loopt de GT Challenge Season 2-kwalificatiewedstrijd sterk, met meer dan 200 deelnemers en ruimte voor veel coureurs over meerdere splitsingen om te vechten voor een kans om te groeien en te promoveren door de splitsingen en naar de top! Om meer te lezen over GT Series seizoen 2 en hoe je meedoet aan de Challenge-kwalificatiewedstrijd, hier: https://www.studio-397.com/rfactor2-gt-series-2020/

GT Pro Series schedule
12 October: Sebring
26 October: Portland
9 November: VIR
23 November: Nurburgring
7 December: Indianapolis
21 December: TBA

GT Challenge Series schedule
19 October: Sebring
2 November: Portland
16 November: VIR
30 November: Nurburgring
14 December: Indianapolis
28 December: TBA

Nou, dat zijn de dingen die we al hebben besproken, nu is het tijd om verder te gaan met een aantal goodies die nog steeds worden bedacht door een getalenteerd ontwikkelingsteam achter de schermen.

Afgelopen weekend was de Total 24 Hours of Nürburgring in Duitsland, een van de zwaarste GT-racers ter wereld. In september 2019 brachten we dat ongelooflijke circuit voor rFactor 2 uit, en aangezien we net het eenjarig jubileum hebben bereikt, hebben we besloten om onze laserscande Nürburgring Nordschleife opnieuw te bezoeken om het een nogal ingrijpende revisie te geven. Dankzij de vooruitgang die we de afgelopen maanden hebben geboekt met visuele verbeteringen aan de simulatie, heeft ons trackteam besloten om deze nieuwe technieken en technologieën toe te passen op de grootste en waarschijnlijk meest bekende track in rFactor 2, en nu al de verbetering ten opzichte van de huidige openbare build. van het circuit zijn verbluffend gebleken.

Nürburgring Nordschleife | Steam Store
Het toevoegen van PBR-shaders heeft naar onze bescheiden mening het circuit getransformeerd en een nieuw niveau van diepte en leven gebracht aan de beelden waardoor deze echt kan opstaan en wordt meegeteld bij alle andere locaties in de titel. We hebben hard gewerkt aan het wegdek zelf, maar er is ook aandacht besteed aan de manier waarop het licht en de schaduwen omgaan met de speler en het circuit, waardoor je echt wordt ondergedompeld in de hele Nordschleife-ervaring terwijl je deze ongelooflijke racebaan rondrijdt.

Het meeste werk is nu al voltooid op de Nürburgring, we brengen gewoon een laatste laag graffiti aan op het raceoppervlak (met 170 bochten is dat eigenlijk een behoorlijk langdurig proces!) En zetten de baan in de laatste tests, dus blijf op de hoogte van de rFactor 2 social media kanalen in de komende dagen en weken voor een aantal mooie previews van de “nieuwe” track voorafgaand aan de releasedag.

In onze post over de Development Roadmap van augustus spraken we over de voortdurende verbeteringen en toevoegingen die we willen maken aan onze steeds groter wordende Formule E-ervaring binnen rFactor 2– en dat blijft een belangrijk ontwikkelingsgebied voor ons hier bij Studio 397.

Vorige maand noemden we kort onze wens om de unieke ‘Attack Mode’-functie naar de simulatie te brengen, waardoor we de eerste titel waren die dit interessante tactische element introduceerde in een racesimulatie. Hoewel we nog ver verwijderd zijn van het hebben van dit als een afspeelbare functie binnen de openbare build van rFactor 2, blijven we hard aan het werk om te begrijpen hoe we het het beste kunnen implementeren in onze bestaande en toekomstige Formule E-circuits … (volgende maand meer over toekomstige circuits ….).

Elders in de kantoren van Studio 397 heeft onze CDO, Dom Duhan, zijn hengel de laatste tijd ook in de grote pool van merklicenties gedompeld, en we moeten zeggen dat hij een geweldige dag heeft gehad op de meren en tal van zeer interessante licenties heeft gevangen die we kunnen Ik wacht niet om de komende maanden met u te delen.

Ten slotte zullen we de Roadmap voor deze maand afronden met een paar snelle eervolle vermeldingen voor de recente nieuwe GT3 Balance of Performance-release die we vorige week hebben geïmplementeerd in rFactor 2. Het is een substantieel stuk werk van het team geweest om zoveel auto’s naar een niveau te brengen waarop ze gelijkmatig kunnen worden voltooid, en we zijn blij met hoe dit samen is gekomen voor de BOP-release, inclusief de toevoeging van zowel de nieuwe Bentley- als de Ferrari-auto’s. . Dat gezegd hebbende, er is altijd ruimte voor verbetering en daarom hebben we een kleine update voor alle auto’s die gepland staat voor release aanstaande woensdag (30.09), inclusief een bugfix om een ​​probleem met een paar van de auto’s te verhelpen. Een andere schreeuw moet gaan naar de ongelooflijke prestatie die Rudy van Buren afhaalde op Le Mans – onze rFactor 2-ambassadeur produceerde tijdens zijn Porsche Carrera Cup-debuutweekend een uitstekend vertoon van rijtalent in ongelooflijk uitdagende omstandigheden op het Circuit de la Sarthe – helaas Rudy zou wegkomen zonder het resultaat dat hij verdiende met dank aan het feit dat hij aan het einde van de race van de baan werd geslagen, maar onze Nederlandse superster heeft de wereld zeker laten zien dat sim-racers absoluut alle tools hebben die nodig zijn om vooraan te rijden in de professionele motorsport – goed gedaan Rudy!

Rudy van Buren | Weekend van Le Mans: klik HIER
Last but not least willen we je graag uitnodigen voor onze Discord-community als je nog niet bent aangemeld. Wees de eerste in de rij voor nieuws en discussies over alles wat we hier bij Studio 397 koken.

rFactor 2 | Discord Community: Klik HIER
Oh, voordat we nog een laatste ding doen … je herinnert je misschien dat we een tijdje geleden spraken over een ‘iconisch Europees nummer’ dat naar rFactor 2 komt? Nou, de ontwikkeling van genoemde track verloopt inderdaad erg goed – dus blijf op de hoogte van rFactor 2 op Social Media voor de grote onthulling zeer binnenkort (glimlach)

Dat is zo ongeveer alles voor nog een maand. Heb een geweldige oktober, waar je ook bent, blijf veilig en tot ziens op de baan!