Team Redline wint 24u van Spa

Max Verstappen en Lando Norris komen doorgaans uit in de Formule 1, maar het tweetal heeft een behoorlijk succesvol weekend beleefd tijdens de iRacing 24 uur van Spa-Francorchamps.

De beide Formule 1-coureurs spanden dit weekend samen met de ervaren simracers Max Benecke en Max Wenig. Ze kwamen uit voor Team Redline en gingen een groot deel van de race aan de leiding. In de absolute slotfase sloeg het noodlot toe voor Verstappen, wiens remsysteem kapotging. De Red Bull F1-coureur verloor zijn ronde voorsprong, maar wist de wagen nog terug naar de pits te brengen alwaar Lando Norris het stuur overnam voor het laatste kwartier. Het Britse talent bracht de Team Redline Audi R8 LMS GT3 uiteindelijk met een voorsprong van 27 seconden aan de finish.

“Vanuit het perspectief van Redline, ikzelf en Lando was het een hele leuke samenwerking”, zei Verstappen na afloop. “Het is geweldig leuk om te zien hoe deze jongens dit doen, wij komen uit de ‘echte wereld’ en zij zijn heel ervaren in het simracen. Om te zien hoe ze werken in de simulator is heel erg gaaf. Het was echt een mooie samenwerking en ik hoop dat we dit snel nog eens kunnen doen.”

Het was niet de eerste keer dat Verstappen en Norris samen in actie kwam tijdens een belangrijk event op de simracekalender. Eerder dit seizoen deelden de twee een wagen tijdens de 12 uur van Bathurst, maar daar haalden ze de finish niet door een vroege crash.

Rudy van Buren kwam tijdens de iRacing 24 uur van Spa uit voor de andere formatie van Team Redline, maar zij lagen na een vroege crash van teamgenoot Ayhancan Guven al vroeg uit de race.