F1 2019 de review


 

Max Verstappen weet dit jaar aardig te verrassen met zijn prestaties in de Red Bull RB15. Weet Codemasters met F1 2019 ook dit jaar weer een tandje bij te zetten?

Formule 2 kampioenschap
De grootste toevoeging van dit jaar is toch wel het Formule 2 kampioenschap. Je kunt namelijk strijden om de beste F2-coureur van 2018 te worden. In het 2018 seizoen zitten namelijk drie coureurs die inmiddels al de stap naar de Formule 1 hebben gemaakt, namelijk Albon, Norris en Russell. Helaas dus geen 2019 seizoen met Nyck de Vries bij ART Grand Prix. Formule 2 is niet zo maar een extra tak van de sport die is toegevoegd, want het is echt even wennen aan de besturing van de wagens. Deze hebben veel minder downforce en je zult dit zeker bij het bochtwerk gaan merken. De bolides sturen heel anders in en je zult best vaak onderstuur hebben. Je zult als je weer in een F1-bolide stapt gelijk merken hoe groot het verschil tussen de twee klassen is.

In de carrière modus is de Formule 2 dan ook verwerkt, al is het maar op een minimale manier. Je maakt namelijk kennis met twee concurrenten en terwijl jij enkele hoogtepunten (of dieptepunten afhankelijk van je prestaties) beleeft, zal de strijd losbarsten. Dat gebeurt niet alleen op de diverse circuits, maar ook daar buiten. De concurrent probeert je uit de tent te lokken en het is aan jouw om je hoofd koel te houden en de strijd op de baan aan te gaan. Het is alleen jammer dat de gesprekken buiten de baan niet bepaald noemenswaardig zijn. Het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven en hebben veel weg van de interviewdame die ook dit jaar jammer genoeg weer van de partij is.

Veel verbeteringen doorgevoerd
Naast de komst van de Formule 2 is er ook nog genoeg verbeterd aan de game. Zo zijn de graphics flink opgepoetst en is dat vooral te merken in de avondraces zoals Bahrein en Singapore. Voornamelijk de belichting in deze races zijn een stuk aangenamer! Maar ook met races in de regen zie je daadwerkelijk grote verschillen met het vorige deel. De AI is ook een stuk agressiever dan vorig jaar, maar we moesten hem wel eerst opschroeven om er een echte uitdaging van te maken. Zodra je dit gedaan hebt, zul je merken dat tegenstanders niet meer de deur voor je open zullen laten staan en dat voegt allemaal toe aan het realisme van deze game! Tot slot is het online gedeelte ook voorzien van de nodige updates. Zo kun je makkelijker een lobby of league aanmaken en Codemasters komt met wekelijkse evenementen om je toch weer terug te laten keren naar de multiplayer.

Senna vs. Prost Modus
Koop je de F1 2019 Legends edition dan krijg je in de game serie uitdagingen van de iconische rivaliteit tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Jammer is wel dat het daarbij gaat om dezelfde uitdagingen die je ook in je carrière modus tegenkomt. Het zou leuker zijn geweest als je herkenbare momenten uit hun carrières zou kunnen naspelen, maar dat is dus niet het geval.

Nog steeds een vertrouwde game!
Voeg al deze eerder genoemde elementen aan de bekende van voorgaande delen en je hebt F1 2019. Wagens rijden nog steeds zoals je verwacht en de circuits zijn nog steeds zoals je ze gewend bent. Al stuiteren de bolides niet meer zo extreem als in F1 2018 en zul je ook niet het idee hebben dat de wagens aan de straat zijn vastgeplakt. Kortom alle ingrediënten voor een te gek Formule 1/Formule 2-seizoen zijn aanwezig en daardoor is F1 2019 is zeker een must-have voor de fan!

F1 2019 Versions

 

 

 

 

 
 
De beste prijs voor F1 2019 Anniversary Edition en F1 2019 Legends Edition vind je op CDKeys.com.