Heusinkveld Sim Pedals Sprint


Elke tiende van een seconde telt! Als u op zoek bent naar pedalen die u helpen zowel snel als consistent te zijn, hoeft u niet verder te zoeken. Jarenlange ervaring en alle nieuwe testmethoden zijn gebruikt tijdens de ontwikkeling van dit innovatieve topproduct simulatorproduct: de Heusinkveld Sim Pedals Sprint.

De Sim Pedals Sprint is een sterk, compact en zeer aanpasbaar ontwerp, met de belangrijkste onderdelen gemaakt van CNC-precisie lasergesneden staal. Wiskundige modellen zijn gemaakt om pedaalbewegingen en krachtcurven nauwkeurig te berekenen, waarbij met grote nauwkeurigheid wordt voorspeld hoe elk pedaal zich in verschillende configuraties gedraagt.

Alle metalen profielen hebben een RAL7016 antracietgrijze poedercoating met fijne structuur of een parelgestraald semi-glanzend metallic uiterlijk.

De pedalen bevatten alle nieuwe concepten voor lagers en draaipunten om onnodige speling te minimaliseren. Geautomatiseerde testroutines zijn gebruikt om tot 1 miljoen werkcycli te simuleren.

Duurzame loadcellen meten de positie van het gaspedaal en de koppeling en de kracht die op de rem wordt uitgeoefend. In tegenstelling tot ontwerpen met roterende potentiometers, bieden loadcellen echte lineaire uitvoer in relatie tot uw pedaaluitvoer. Ze zijn ongevoelig voor stof en vuil en slijten niet, wat resulteert in een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en duurzaamheid na verloop van tijd.

Op maat ontwikkelde en EMC-geteste elektronica zorgt ervoor dat elk pedaal onmiddellijk en nauwkeurig reageert in uw favoriete simulatorsoftware. Met de meegeleverde SmartControl-software kunnen dode zones en remkracht eenvoudig worden geconfigureerd en (niet-lineaire) pedaaluitgangscurves worden aangepast.

Gas
Het gaspedaal is soepel, nauwkeurig en in grote mate verstelbaar en biedt u uitstekende controle over elke raceauto. Met vijf pedaalslaginstellingen, instelbare pedaalkrachtcurve, veervoorspanning, pedaalhoek en pedaalhoogte kunt u de gashendel precies naar wens instellen.

De onderstaande grafieken tonen het effect van de krachtcurve (links) en voorbelastingaanpassingen (rechts).

Rem
Het tweetraps remsysteem bestaat uit een instelbare initiële spiraalveer, die de pad-schijfspleet simuleert, en progressieve rubberen veren. De pedaalstijfheid wordt aangepast door te kiezen uit 6 verschillende rubber stapelhoogtes. De pedaalhoek en pedaalhoogte kunnen ook worden aangepast.

Met een maximale remkracht van 65 kg (143 lbs) richt dit rempedaal zich zowel op simracers die graag veel kracht uitoefenen tijdens het remmen, maar ook op racers die veel lagere bedieningskrachten willen.

De onderstaande grafieken tonen het effect van de aanpassing van de krachtcurve.

Koppeling
De koppeling heeft een regressief veermechanisme om een ​​typische concave koppelingscurve te simuleren. Verder heeft de koppeling drie pedaalkrachtcurve-instellingen, instelbare veervoorspanning, pedaalhoek en pedaalhoogte.

De onderstaande grafieken tonen het effect van de krachtcurve (links) en voorbelastingaanpassingen (rechts).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Elektronica
De geheel nieuwe elektronica is geïntegreerd in het rempedaal. Dit zorgt voor een schone opstelling met een minimum aan rommel.

De controllerkaart heeft een conforme coating gekregen om deze te beschermen tegen vocht en stof. Het product als geheel is getest om te voldoen aan alle toepasselijke Europese EMC-normen en -voorschriften.

De Sim Pedals Sprint wordt geleverd met een krachtige configuratietoolkit waarmee je je pedalen kunt instellen op manieren die voorheen niet mogelijk waren: SmartControl. In samenwerking met geheel nieuwe elektronica maakt SmartControl het mogelijk om (niet-lineaire) pedaaluitgangscurven, pedaal deadzones en rempedaalkracht onmiddellijk in kaart te brengen.

Deze aanpassingen kunnen worden uitgevoerd zonder de pedalen opnieuw te moeten kalibreren (inclusief iRacing). Alle instellingen kunnen worden opgeslagen in profielen, die met enkele muisklikken opnieuw kunnen worden geladen.

Mapping pedaal output curves
Een belangrijk kenmerk van SmartControl is de mogelijkheid om aangepaste signaaluitgangskaarten per pedaal in te stellen. Traditioneel heeft de pedaaluitgang van de racesimulator een een-op-een gevoeligheid ten opzichte van de pedaalingang. Met SmartControl kunt u niet-lineaire uitgangscurven toewijzen met behulp van 5 zones (zes ingangsparameters).

Elk pedaal heeft een vervolgkeuzemenu Curve Type met vooraf gedefinieerde uitgangscurves. U kunt ook de optie selecteren om een ​​aangepaste curve te maken en handmatig het gewenste pedaaluitgangspercentage voor elke zone instellen. Je hebt volledige vrijheid om je eigen vormen te bepalen.

Deadzones en remkracht aanpassing
SmartControl biedt snelle en eenvoudige aanpassing van pedaal deadzones. Het effect van het wijzigen van deze aanpassingen is visueel en realtime zichtbaar. Ook de benodigde remkracht om 100% remvermogen in uw simulator te krijgen, kan met een paar muisklikken worden ingesteld.

Profielen
Er is ondersteuning voor een onbeperkt aantal profielen binnen SmartControl. Een profiel opslaan en laden gebeurt met een paar muisklikken. Omdat profielgegevens worden opgeslagen ten opzichte van uw kalibratiewaarden, is het mogelijk om pedaalprofielen uit te wisselen tussen eigenaren van Sim Pedals Sprint.

Kalibratiewizard
Je Sim Pedals Sprint is vooraf gekalibreerd tijdens montage en kan worden gebruikt als een plug & play-apparaat. Alle aanpassingen in SmartControl kunnen worden uitgevoerd zonder de pedalen opnieuw te moeten kalibreren.

In het geval dat u opnieuw moet kalibreren (bijvoorbeeld na het uitvoeren van bepaalde mechanische aanpassingen aan de pedalen), heeft SmartControl een eenvoudig te volgen kalibratiewizard.

Handig om te weten
Bij elke pedaalset is een gedrukte handleiding inbegrepen. Voor de Sim Pedals Sprint bieden we ook een optionele montageplaat: de Sim Pedals Sprint Baseplate. Houd er rekening mee dat deze pedalen niet op een vloer kunnen worden geïnstalleerd zonder verdere ondersteuning, of in een wielstandaard waar er geen solide verbinding is tussen de pedalen in de stoel. Een volledig frame rig/simulator is altijd vereist voor de Sim Pedals Sprint, zelfs als u de optionele Sim Pedals Sprint Baseplate gebruikt.

Voor meer informatie kun je op de website van Heusinkveld terecht.