3DRAP Thrustmaster Magnetic Paddles for F1 Wheel (v2) MOD


Onlangs kreeg ik een mooi pakketje met modificaties opgestuurd van 3DRAP, hier zaten ook de Magenetic Paddles v2 voor de Thrustmaster F1 wheel add-on in. De paddles met een magnetisch mechanisme vervangen de oorspronkelijke paddles en bieden een beter gevoel en de mogelijkheid om sneller te schakelen. De nieuwe versie (v2) is sterker en heeft een verstelbare schroef voor microschakelaardruk. Het is mogelijk om te kiezen tussen standaard microschakelaars of een heavy duty-versie. Ik heb de versie met Type-B carbon paddles en heavy duty switches ontvangen.

Ik heb al eerder een stuk geschreven over de 3DRAP Thrustmaster Brake Pedal MOD waar ik enthousiast over ben, en van deze modificatie verwacht ik eigenlijk nog meer.

Ik heb van het ombouwen geen foto’s gemaakt daar 3DRAP hier al een video van op YouTube heeft staan (zie onderaan de pagina) welke tevens dient als handleiding. Als je deze video stap voor stap volgt dan is het eigenlijk een fluitje van een cent. Omdat de video gebaseerd is op de normale switches heb ik wel een foto gemaakt hoe je de heavy duty switches moet monteren.

Na de montage klik en schroef je alles vrij eenvoudig weer in elkaar. Je moet enkel nog de schakelaars afstellen, dit doe je door de inbus schroef aan de achterkant in te draaien tot je een klikje (schakelaar in) hoort, nu draai je het schroefje iets terug totdat je weer een klikje (schakelaar uit) hoort. De stelschroef zit nu strak tegen de schakelaar aan. Klaar…! Rijden maar!

Ik heb een aantal F1 2019 sessie’s gedaan om de modificatie goed te kunnen beoordelen. Je merkt inderdaad dat het schakelen veel directer, sneller en nauwkeuriger gaat door de kortere beweging die je nu maakt om te schakelen. Ik ben wederom enthousiast en vindt dit een hele goede MOD voor de Thrustmaster F1 wheel add-on.

Montage van de 3DRAP Thrustmaster Magnetic Paddles for F1 Wheel (v2) MOD