3DRAP Thrustmaster Brake Pedal MOD


3DRAP Logo

3DRap is een laboratorium voor digitale prototypes. Het is een initiatief van een groep jonge studenten werktuigbouwkunde, met als doel de ontwerpsector te innoveren, de 3DRap s.r.l. Het doel van 3DRap is om iedereen zijn idee te laten uitkomen door kosten en tijd te besparen in de fasen van engineering en prototyping van het product. De filosofie van Open Source is een van de pijlers waarop hun actie is gebaseerd, ze zijn er van overtuigd dat openstelling voor de wereld de sleutel tot vooruitgang is.

Het bedrijf is een adhocratische structuur, met een MTO- en ETO-productiesysteem dat een Job-Shop productieproces implementeert: een INDUSTRIE 4.0, in staat om een ​​breed scala aan producten te realiseren dankzij de hoge capaciteit van zelfherconfiguratie van de productielijn.

Ik heb onlangs de 3DRAP Brake Pedal MOD voor de Thrustmaster T300 RS pedalen ontvangen, maar wat houdt deze MOD precies in?

Deze (loadcell) MOD simuleert een load op het rempedaal en verbetert hiermee de remmodus. Hij is gemaakt van een speciaal thermoplastisch elastomeer met vormgeheugen. Je schroeft de MOD in de originele veer van het pedaalbord. Of je nu hard of langzaam remt, de originele veer is wat slapjes en geeft eigenlijk nauwelijks tegendruk, zoals in een echte auto wel het geval is. Dankzij de Brake MOD is het rempedaal vergelijkbaar met dat van een echte auto. Hoe dieper je het rempedaal in trapt, hoe intenser de remwerking (tot 20kg remdruk). Hiermee voorkom je een vermoeid been tijdens lange simrace sessies en een hoop blokkerende wielen.

3DRAP Thrustmaster Brake Pedal MOD

3DRAP Thrustmaster Brake Pedal MOD

3DRAP Thrustmaster Brake Pedal MOD

 

 

 

 

 

Conclusie
Ik vind dit een toevoeging maar wel met een hele dikke maar! Eigenlijk zijn de Thrustmaster pedalen niet gebouwd om zoveel remdruk te genereren, het kunststof kan na verloop van tijd misschien wel door gaan buigen en als je bijvoorbeeld een Playseat hebt buigt ook de plaat voor de pedalen hiervan iets door. Beiden zullen misschien wel een kortere levensduur hebben. Aan de andere kant is het wel een hele goede toevoeging omdat deze MOD remdruk genereert wat je in een echte auto ook hebt en dus meer gevoel hebt tijdens het remmen.

Op de website van 3DRAP vindt je de MOD ook voor andere typen pedalen en tevens nog veel meer handige simrace modificaties.

Bekijk de video hoe je de MOD kunt installeren.