DIY Magnetische shifters voor Fanatec F1 stuur


Op mijn Thrustmaster F1 stuurtje had ik magnetische shifters en dit voelt naast dat het enorm direct is ook heerlijk aan bij het schakelen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik onderstaand filmpje tegen en voelde er wel wat voor om deze shifters ook te maken. Ik heb het 3D ontwerp van AM Studio gekocht en een vriend van mij was zo vriendelijk om ze te printen op zijn 3D printer. Daarnaast heb je 4 stuks 5×8 52N magneetjes nodig en 8 stuks (het is mooier om alle boutjes te vervangen) M3x10 inbus boutjes. Het installeren gaat vrij eenvoudig, dit laten ze ook prima zien in onderstaande video’s.

De benodigde materialen (ik heb dus 8 schroefjes gebruikt omdat ik alles RVS wilde hebben)

Wat ziet dit er mooi uit na montage

Ik ben erg blij met deze MOD, het voelt heel direct aan en je kunt een stuk sneller schakelen.

Voor de looks wil ik nu het blokje tussen de paddles en het stuur opnieuw ontwerpen zodat er carbon paddles op gemonteerd kunnen worden.