SIMAGIC Introduceerd twee nieuwe Direct-Drive Wheelbases


Wanneer Sim Racing enthousiastelingen hun sim-racing hobby naar een hoger niveau willen tillen is de kans groot is dat ze hun vertrouwde riem-aangedreven Wheel Base willen upgraden naar een Direct-Drive Force Feedback Wheel Base. Hoewel de meeste Direct-Drive systemen niet goedkoop zijn vanwege hun ontwerpkosten en gebruikte materialen betekent dit niet dat er geen betaalbare alternatieven op de markt zijn. In de afgelopen jaren verschenen nieuwe producten die meer concurrentie op de niche Direct Drive Wheel Base markt brachten, wat resulteerde in enkele interessante prijsdalingen.

Een van deze nieuwe fabrikanten is het Chinese bedrijf Simagic Dynamic. Ze hebben onlangs twee nieuwe Direct-Drive Wheel Bases geĆÆntroduceerd in de vorm van de Simagic M10 en de Simagic Alpha. De M10 levert een koppel van 10Nm en wordt op de markt gebracht als een DD-Wheel Base op instapniveau, terwijl het Alpha-model van 15Nm is gericht op de professionele markt en voor de veeleisende Sim Racer. Zowel de M10 als de Alpha Wheel Base zijn momenteel in pre-order en zullen naar verwachting in februari 2020 worden verzonden.

Naast de nieuwe Direct-Drive Wheel Bases introduceerde Simagic ook twee stuurwielen. De Alcantara of lederen 300mm diameter ronde Simagic GT1 stuurwiel is uitgerust met 4 programmeerbare knoppen, 4 programmeerbare knoppen waarvan twee draaiknoppen, Carbon Shifters en 50 mm Quick-connect-unit. Verder beschikt het wiel over een draadloze communicatiemodule voor zijn interne elektronica.

De 300 mm Simagic GT4 stuurwiel is gebaseerd op een Formule/modern GT-stuuwiel en beschikt over 8 RBG programmeerbare knoppen, twee 4-way triggers en twee programmeerbare draaiknoppen. Het GT4-stuurwiel is ook uitgerust met Carbon Shifters, een 50 mm Quick-connect-unit en een draadloze communicatiemodule voor de interne elektronica.

Het Simagic GT4-stuurwiel heeft hoogwaardige siliconen grepen, terwijl de ronde GT1-versie beschikbaar is als een D-vormige Alcantara-wiel met platte bodem of als een rond lederen stuurwiel. Beide stuurwielen zijn verkrijgbaar met of zonder een optioneel Dual-Clutch-systeem.

Opmerking!: Hoewel de officiƫle website de draadloze communicatiefunctie op de GT4- en GT1-stuurwielen vermeldt, vermelden de Simagic-partners deze functie niet.

Voor meer informatie en prijzen kun je op de website van SIMAGIC terecht.