Speedy Rugs Sim Racing Tapijt


Speedy Rugs is een Duits bedrijf welke hoogwaardige, in Europa gemaakte, tapijten met een knipoog naar de autosport produceert. Het team achter Speedy Rugs bestaat uit de oprichters, Fabian en Tobias, en een kleine ontwerpafdeling. De heren zijn al vele jaren vrienden en delen vooral de autosport als passie. Op dit moment zijn er een aantal ontwerpen beschikbaar, en er zitten naar eigen zeggen nog veel ontwerpen in de spreekwoordelijke pijplijn.

De heren van Speedy Rugs hebben ons een tapijt opgestuurd om te gaan gebruiken onder onze Sim-Lab P1-X en Formula Sim Rigs Avazanta. Dat gaan we zeker doen, en natuurlijk vinden we het heel leuk om onze mening hierover te delen met jullie.

We hebben het tapijt nu een aantal weken onder onze simrigs liggen, naast de geweldige kwaliteit zijn het vooral de looks die het hem doen. Het tapijt is gemaakt van 100% polyamiden wat aanvoelt als zacht velours en dat maakt het lekker comfortabel voor de voetjes. Het tapijt heeft een hoge slijtvastheid, al kunnen we dat na een paar weken nog lastig beoordelen, maar tot nu toe ziet hij er nog als nieuw uit. Aan de onderkant is het tapijt voorzien van stevig rubber met een goede grip, je moet dus zorgen dat alles in één goed staat want zodra je cockpit er op staat wordt verschuiven vrij lastig. Speedy Rugs zegt zelf dat het tapijt eenvoudig te reinigen is met warm water en dat regelmatig stofzuigen hem in top conditie houdt.

We zijn vooral blij met de looks, het maakt het geheel mooi af. Daarom is het Speedy Rugs tapijt een blijvertje onder onze simrigs!

Wil je op de hoogte blijven van SimRaceBlog content, nieuws, aankondigingen en (toekomstige) give-aways? Volg ons op Instagram @simraceblognl en/of ons Discord kanaal.