TREQ Sim Racing Equipment


Wij Nederlanders doen het goed in de (internationale) sim-racegemeenschap met talloze bedrijven welke high-end producten produceren en leveren, daar is nu TREQ bij gekomen. Het bedrijf is onlangs opgericht door 3 fanatieke simracers. In de webshop van TREQ vinden we een stevig basis assortiment met een 2-tal 80/20 aluminium simrigs en diversen accessoires hiervoor. De heren van TREQ hebben ons beloofd dat ze in de loop der tijd met nog een aantal hele mooie dingen gaan komen. Wij van SimRaceBlogNL zijn in september uitgenodigd bij TREQ op kantoor voor een kijkje in de keuken, we kijken er naar uit!

TREQ is in de zomer van 2020 opgericht door Jim, Rick en Tim. We hebben allemaal een voorliefde voor auto’s en racen. Jim heeft geen van de laatste 300 F1-races gemist, Tim bouwt en giet zijn eigen tweetaktmotorsblokken en we stappen alle drie regelmatig in een skelter. We hebben elkaar ontmoet tijdens onze studie aan de HAN University of Applied Sciences in Automotive Engineering, waar we allemaal afstudeerden.

Hoewel hij nog erg jong was op 30-jarige leeftijd, speelt Jim het grootste deel van zijn leven racesimulators. Beginnend met Geoff Hammond’s ‘Grand Prix 2’ toen hij 8 was, en hij is sindsdien niet meer gestopt. In de loop der jaren heeft hij talloze racesturen, pedalen en rigs gehad en verschillende racetitels gespeeld op consoles en pc. We wedden dat hij je een paar dingen kan vertellen over simracen. En terwijl Jim bezig was met racen, bouwden Rick en Tim hun eigen bedrijf: HEVES Engineering. Het bedrijf is snel gegroeid, binnen een paar jaar hebben ze een team van ingenieurs opgericht om unieke technische oplossingen voor bedrijven te creëren.

WAAROM BEGONNEN WE TREQ?

Ons doel is om met veel zelf ontwikkelde producten zowel plezier als passie naar de sim-racegemeenschap te brengen. We denken dat we met onze huidige en toekomstige producten een verschil kunnen maken in simracen. Samen met geweldige kwaliteit, persoonlijke service en snelle leveringen.

De ervaring en creativiteit van ons en alle ingenieurs van HEVES, gecombineerd met een hoop enthousiasme, zorgen ervoor dat er een nieuwe wind waait in de wereld van simracen.

Voor meer informatie kun je terecht op www.treq-sim.com