Fanatec ClubSport Magnetic Paddle Module


We hadden ze al op het F1 2020 Limited Edition stuur zitten, maar nu is de ClubSport Magnetic Paddle Module beschikbaar als een zelfstandige upgrade voor een aantal verschillende stuurwielen uit het Fanatec assortiment. De MPM, zoals de afkorting luidt, is een uitgeklede versie van de bestaande Advanced Paddle Module. Het zijn dus nagenoeg dezelfde modules maar dan zonder de double-clutch en de extra bovenste paddles.

Het ontwerp is hetzelfde als de versie op de F1 2020 Limited Edition, maar dan in standaard geweven carbon. Dit matcht mooi met de “standaard” stuurwielen uit het Fanatec assortiment. Wat opvalt is dat Fanatec de paddles nu van 3mm dik Carbon heeft gemaakt. Op de APM zijn deze 2mm dik en worden toch vaak het zwakkere punt gezien.

De ClubSport Magnetic Paddle Module maakt gebruik van dezelfde verbinding als de Podium Advanced Paddle Module. Ze zijn enkel compatible met de ClubSport Steering Wheel Formula V2, ClubSport Steering Wheel F1 20xx, ClubSport Steering Wheel F1® PS4™ (blauwe versie), ​ClubSport Steering Wheel Universal Hub for Xbox One en de Podium Hub.

Is het de upgrade waard? Wij denken van wel! We waren al niet echt fan van de standaard shifters die Fanatec levert. Eigenlijk vinden we die gewoon heel erg slecht. De modules hebben relatief weinig travel en hebben een sterke magnetische weerstand en ‘klik’, wat een solide, positief gevoel geeft aan elke shift. De Advanced Podium Module was al een enorme vooruitgang, maar als je die extra paddles en de double-clutch niet nodig hebt dan koop je echt een perfect setje shifters.

De ClubSport Magnetic Paddle Module is te bestellen via de website van Fanatec voor € 99.95.

Wil je op de hoogte blijven van SimRaceBlogNL content, nieuws, aankondigingen en (toekomstige) give-aways? Volg ons op Instagram @simraceblognl