Fanatec introduceert de CSL DD


Op 1 april kondigde Fanatec al aan met een DD 0.5 op de markt te komen. Een hele mooie 1 april grap volgens de meesten, maar op de naam na was hier helemaal niets aan gelogen. Fanatec heeft zojuist de CSL DD aan de wereld getoond welke naast een interessant prijskaartje ook nog hele interessante specificaties heeft.

CSL DD. Een enorme sprong voorwaarts.

Van subtiele zijwandflexie tot krachtig zelfinstellend koppel, u voelt alles met een verhoogd gevoel van realisme. Er wachten uitzonderlijk scherpe en dynamische force feedback-sensaties.

Superioriteit met directe aandrijving.

Wanneer het stuurwiel direct op de motoras is gemonteerd, is er geen riem- of tandwielaandrijving om de force feedback-effecten te verminderen. De duidelijke keuze van alle professionele coureurs en enthousiaste simracers is nu beschikbaar voor een breder publiek.

Geheel nieuw motorontwerp.

De 100% aangepaste motor is speciaal in Duitsland ontwikkeld voor simracen. Het levert sensationele prestaties dankzij de gepatenteerde FluxBarrier ™ -technologie, die de nuances van force feedback-details opmerkelijk helder overbrengt naar uw handen.

Ongelooflijke prestatie

De efficiëntie van de CSL DD-motortechnologie betekent dat dynamische force-feedback-prestaties beperkt blijven tot een klein oppervlak. Dit is ook de eerste industriële motor met een motoras van koolstofvezelcomposiet, die het reactievermogen en de acceleratie aanzienlijk verhoogt dankzij de lage rotatiemassa’s.

Maximaal 8 Nm koppel

Standaard piekkoppel is 5 Nm, waarbij de Boost Kit 180 (optioneel) de volledige 8 Nm ontgrendelt. Dit hoge koppel kan worden gehandhaafd zonder dat er actieve koeling nodig is, waarbij de geëxtrudeerde en CNC-gefreesde aluminium behuizing zowel het structurele chassis als het koellichaam vormt.

Opwaardeerbare quick release

De CSL DD maakt gebruik van een volledig aluminium quick release van autokwaliteit. Dit onderdeel is door de gebruiker uitwisselbaar, klaar voor de overgang naar het geheel nieuwe QR2-systeem (binnenkort beschikbaar).

Quick release systeem van automobielkwaliteit

De volledig aluminium constructie en het geanodiseerde oppervlak zorgen voor sterkte en duurzaamheid en zorgen voor een robuuste verbinding met Fanatec-stuurwielen.

Klaar voor de toekomst

Intern verbonden met de wielbasis via USB-C, kan de snelspanner eenvoudig worden geüpgraded naar het QR2-systeem van de volgende generatie (binnenkort beschikbaar). Bestaande Fanatec-wielen met een verwisselbare Quick Release kunnen ook worden opgewaardeerd naar QR2.

Tafelklem

Tijdelijke montage mogelijk met optionele tafelklem (niet inbegrepen).

Full Fanatec® Ecosystem Compatibiliteit