Abruzzi Racewear


Abruzzi Racewear is een bedrijf gevestigd in de UK en heeft zich gespecialiseerd in custom schoenen en handschoenen, overals, t-shirts en softshell jassen voor simracing en karting, en ze verzorgen daarvoor wereldwijde distributie. Ze vervaardigen een hoge kwaliteit producten met een groot comfort voor een goede prijs. De producten worden door Abruzzi Racewear speciaal voor jou op maat gemaakt. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende basis designs op hun website welke je compleet naar eigen wens kunt laten ontwerpen met daarbij je naam, racenummer en logo. Van het bestellen tot het leveren duurt ongeveer 5 a 6 weken, het is een lange tijd maar het is het wachten waard. Abruzzi heeft voor mij een paar schoenen en handschoenen gemaakt zodat ik deze uitgebreid kan testen en mijn ervaring met jullie kan delen.

Verpakking
De verpakking is een bruine kartonnen doos zonder opzichtige reclame o.i.d.. Ik vond het ook niet de moeite om hier een foto van te nemen. Het gaat Abruzzi Racewear vooral om de inhoud. De schoenen zitten los in deze doos en de handschoenen in een plastic verpakking. 

Kenmerken & Gebruik
Het dragen van handschoenen vind ik prettig en het heeft mijns inziens een aantal grote voordelen. Zo heb je veel meer grip op het stuurwiel en daarnaast scheelt het ook klamme handjes als het er spannend aan toe gaat op het circuit. Nu heb ik al een aantal handschoenen mogen proberen en ik moet zeggen dat ze Abruzzi handschoenen op zich prettige handschoenen zijn. Het design is erg mooi en het is een goed ademende stof. Wat opvalt is de grote hoeveelheid grip pads aan de binnenkant van de handschoenen. Deze grip pads zitten vooral op de handpalm wat een goede grip op het stuur geeft en op de vinger toppen voor de grip op de paddles. Tevens zitten op de duim en wijsvinger stukjes stof die geschikt zijn voor het bedienen van je smartphone. Wel vind ik de handschoenen in het begin wat strak zitten aan de onderkant van de handpalm, al is dit nieuwigheid en na een paar dagen rijden is dit verdwenen omdat de handschoenen bij gebruik meer naar je hand gaan vormen, zie het maar als nieuwe schoenen inlopen.

Over nieuwe schoenen gesproken, zoals ik al zei is het dragen van schoenen tijdens het simracen nieuw voor mij. Ik heb vaak dat ik na 10 a 20 minuten wel last van mijn hak/hiel begin te krijgen tijdens het rijden met sokken. Dit is natuurlijk ook niet gek omdat je met je hak/hiel op een stalen plaat rust en continu bewegingen maakt met gas geven, koppelen en remmen. Daarnaast glij ik vaak wat over de pedalen heen en weer omdat sokken wat losser zitten om je voet. Dan kun je natuurlijk wel een stukje schuim o.i.d.. op je hielplaat van de pedalen plakken maar daarmee los je het heen en weer schuiven niet echt op. En waarom zou je bij het echte racen wel en bij het simracen geen schoenen dragen vraag ik me wel eens af.

Nu heeft Abruzzi mij de kans gegeven om te gaan rijden met schoenen en ik moet zeggen dat dit me goed bevalt. De schoenen zijn van een mooie kwaliteit suède met een goede voering, hebben een goede pasvorm en zitten out-of-the-box redelijk goed. Een klein beetje “inlopen” is voldoende en je merkt na een aantal dagen dat de schoenen helemaal perfect zitten. Het belangrijkste gedeelte is de zool en het hak/hiel gedeelte. De zool is van een goede kwaliteit rubber en dik genoeg, maar biedt nog steeds voldoende gevoel op de pedalen. De zool is aan de achterkant mooi rond gevormd en loopt door tot net over de hak zodat je voet prima kan roteren bij het gas geven en remmen en tevens een prima ondersteuning geeft op de hak/hielplaat.

Conclusie
De oranje kleur van zowel de schoenen en handschoenen zijn in werkelijkheid fletser dan op het design. De handschoenen benaderen nog het meest de oranje kleur van het design, het oranje op schoenen hadden van mij wel feller (harder) van kleur mogen zijn.

Wat ik het mooiste vind aan de Abruzzi handschoenen is het design en de persoonlijke touch. De grip is erg goed, bieden een redelijk goed comfort en zitten niet te strak maar ook niet te los. Na een maand  gebruik (bijna iedere dag wel rijden) is de pasvorm nog steeds erg goed en mijn verwachting is dat dit ook zo blijft en de handschoenen niet uit gaan lubberen. De stiksels aan de binnenkant voel je soms een beetje zitten wat een beetje kan irriteren, voor nog meer comfort zou je eigenlijk handschoenen met stiksels aan de buitenkant moeten hebben. Gelukkig heeft Abruzzi deze tegenwoordig in het assortiment en sturen ze deze binnenkort naar mij toe voor een 1 op 1 vergelijking.

Omdat dit mijn eerste ervaring met het dragen van schoenen is tijdens het simracen kan ik een vergelijking met andere producten niet maken. Wat ik wel kan zeggen is dat het dragen van schoenen tijdens het simracen een prettige ervaring is en ik eigenlijk niet meer zonder wil rijden. De schoenen zijn goed van kwaliteit en zijn eenvoudig aan te trekken en bieden een goede ondersteuning, comfort en grip tijdens het rijden. De pasvorm is na een maand gebruik (bijna iedere dag wel rijden) nog steeds het zelfde. Abruzzi heeft sinds kort ook een pro versie van de schoenen, deze sturen ze binnenkort ook naar mij toe voor een 1 op 1 vergelijking.

De prijs van de handschoenen zal rond de € 35.- uitkomen en de schoenen zullen rond de € 75.- zijn excl. verzendkosten vanuit de UK naar Nederland. Zou ik dit er zelf voor uit willen uitgeven? Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en iedereen heeft een ander budget voor zijn/haar hobby(s), maar ik zou dit er persoonlijk zelf wel aan uit willen geven. Wel met een kleine kanttekening, het zal namelijk niet de aller hoogste prioriteit op mijn wensenlijst hebben.

Ben je nu enthousiast geworden en wil je ook handschoenen bestellen bij Abruzzi Racewear? Op deze pagina vind je een kortingscode voor 10% korting op je bestelling.