Sim-Lab P1-X cockpit met pedal slider base & triple monitor stand


Dankzij Sim-Lab hebben wij een upgrade kunnen maken van de GT1 Evo naar de P1-X. Wij hebben de set compleet met DD-mount, pedal slider base en triple monitor stand besteld. Voor de looks hebben we ook nog wat rode en zwarte cover strips meebesteld. Onze keuzes zijn gebaseerd op het bouwen van een cockpit welke makkelijk verstelbaar is en toegankelijk voor mensen tussen de 1.60m en 2.00m. Omdat wij de stoel het liefst vast hebben staan hebben we daarom gekozen voor de pedal slider base plate. We hebben naast de Fanatec DD-mount ook gekozen voor de front mount zodat we eenvoudig kunnen wisselen tussen de Fanatec DD en de Simucube 2 Pro wheelbases. Wij hebben tevens de keuze voor een losse triple monitor stand gemaakt zodat je de schermen makkelijk(er) kunt (ver)plaatsen.

Sim-Lab levert al hun bestellingen via UPS. De lead-time is tegenwoordig indrukwekkend te noemen bij Sim-Lab. Waar ze voorheen nog wel eens wat steekjes lieten vallen is met de komst van het nieuwe order/voorraad systeem alles perfect geregeld. Wij werden vanaf bestelling tot levering keurig per mail op de hoogte gehouden en hadden onze bestelling binnen een week compleet in huis. Alles was keurig afzonderlijk verpakt en bij alles stond duidelijk omschreven wat of waarvoor het bedoeld is.

Als je begrijpt hoe de t-slot aluminium profielen werken is het bouwen van de cockpit vrij eenvoudig te doen. De kwaliteit en het ontwerp zijn uitmuntend. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt werkelijk alle kanten op met deze cockpit. Daarnaast oogt de P1-X enorm indrukwekkend en staat er echt wat! We gaan niet het hele bouw proces beschrijven, Sim-Lab heeft tegenwoordig hele uitgebreide handleiding(en) met bijbehorende plaatjes beschikbaar. We zijn alles bij elkaar wel meer dan een halve dag bezig geweest met het bouwen. Dit houdt in, de P1-X opbouwen, het afstellen en het wegwerken van de kabels. Wij zijn erg perfectionistisch wat wellicht niet ten goede is gekomen aan de bouwtijd.

Doordat we de sim feet hebben meebesteld is de instap ook wat hoger wat zorgt voor een stuk meer comfort en gemak. Flex komt niet meer voor in het woordenboek van Sim-Lab, met deze cockpit is dat volledig verleden tijd. De cockpit is robuust en geeft je oneindig veel mogelijkheden qua setup en verstelbaarheid en bied je ondersteuning voor zo’n beetje alle stoelen, wheelbases en pedaalsets die er te koop zijn.

Wij hebben voor onze cockpit het volgende gekozen

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van Sim-Lab producten? Wij hebben een unieke kortingsbon (promo code) beschikbaar waarmee je 5% korting op je totale bestelling (excl. verzendkosten) krijgt bij Sim-Lab.

Wil je op de hoogte blijven van SimRaceBlogNL content, nieuws, aankondigingen en (toekomstige) give-aways? Volg ons op Instagram @simraceblognl