Simplace Sim Dash


Simplace is een webwinkel die als doel heeft het grootste en breedste assortiment simrace en flightsimulator apparatuur wereldwijd aan te bieden. Naast de producten die in de webwinkel worden verkocht brengen ze ook producten onder hun eigen label op de markt. Dit hebben ze reeds eerder gedaan met het Simplace GT3 Stuurwiel LIMITED EDITON en nu doen ze hetzelfde met de Sim Dash. De Sim Dash is een display welke wordt geproduceerd door de gelijknamige ontwikkelaar, een klein door Jaime gerund bedrijfje uit Portugal, en in Nederland als Simplace Sim Dash wordt verkocht. Wij hebben van Simplace de Sim Dash opgestuurd gekregen zodat we onze ervaring hierover met jullie kunnen delen.

Simplace Sim Dash

De Simplace Sim Dash is een add-on welke je eenvoudig kunt monteren op je wheelbase en nauwkeurige telemetriegegevens kan weergeven, bijvoorbeeld over de auto, de rondetijden en het circuit. Met de SimHub-software kun je een eigen display ontwerpen of sjablonen gebruiken die al voor dit specifieke dashboard zijn ontworpen. De Simplace Sim Dash is verkrijgbaar in de webwinkel van Simplace en heeft, op het moment van schrijven, een prijskaartje van € 345.00.

De Sim Dash bestaat uit een 3D geprinte behuizing met daarin een 4.3 inch 480×272 pixels kleuren LCD USBD480 display en 16 RGB LEDs. Bijgeleverd vind je 2 setjes carbon beugeltjes waarmee je de Sim Dash kunt monteren op Fanatec, Simucube en Accuforce wheelbases.

Montage en Gebruik

Om de Sim Dash te monteren zitten er te zeskant boutjes bijgeleverd. Montage op je wheelbase is geen raketwetenschap en spreekt voor zich. Voor de installatie op de computer heeft Simplace een keurig verzorgde handleiding op hun website staan. Het device is niet plug-and-play, om de Sim Dash te gaan gebruiken heb je de laatste versie van SimHub, de USBD480 LCD Driver, de RGB LED CH340 Driver en een RGB LED profiel nodig. Alle linkjes daarvan staan ook in de reeds genoemde handleiding. Als je de handleiding stap voor stap volgt is je Sim Dash binnen no-time klaar voor gebruik in combinatie met je favoriete sim. De handleiding vonden wij overigens wel noodzakelijk om de RGD LEDs hun werk te kunnen laten doen.

Op het internet zijn via verschillende websites genoeg variërende templates te vinden welke je kunt laten weergeven op de Sim Dash. Je kunt tevens de weer te geven dashboards zo customizen dat deze voor jou de gewenste informatie weergeven. Het gebruik is verder eenvoudig, de SimHub-software stuurt telemetriegegevens van je racegame visueel door naar het display. Alle gewenste informatie over je auto en circuit zijn weer te geven op het scherm. Het scherm reageert erg snel, druk je bijvoorbeeld de DRS- of Overtake-knop in of ontstaat er een gele vlag-situatie op de baan, dan is dat ook direct zichtbaar op het scherm zonder enige merkbare vertraging.

Conclusie

Dit is een zeer handige add-on voor op je wheelbase, het gebruik zeer eenvoudig is en het apparaat doet wat het moet doen. Het rijden in Assetto Corsa Competizione met het Simplace GT3 Stuurwiel is een heerlijke combinatie en maakt je GT ervaring compleet. Je kunt een hoop waardevolle informatie tijdens het simracen weergeven op je display zonder dat het voor afleiding zorgt tijdens het rijden. De RGB LEDs zijn handig en met het juiste profiel kun je bijvoorbeeld shift lights, vlaggen, pit limiter en nog veel meer laten weergeven. We vinden het prijskaartje van de Sim Dash wel aan de flinke kant. We hadden voor deze prijs toch wel een iets meer een premium versie van de Sim Dash verwacht. Zo is de behuizing een 3D geprinte variant welke stevig aanvoelt maar een aluminium gefreesd en geanodiseerd exemplaar had hem beter gestaan. Ook de USB-kabel zit vast aan in de achterkant van de behuizing, het had wat ons betreft beter een variant met losse USB-aansluiting in de behuizing kunnen zijn. De carbon beugeltjes zijn daarentegen zeer netjes afgewerkt en hebben een premium uitstraling, we vinden het daarom jammer dat deze lijn niet is doorgetrokken.

Ben je nu enthousiast geworden over de Simplace Sim Dash of ben je geïnteresseerd in andere producten van Simplace, wij hebben een kortingsbon (promocode) voor je beschikbaar. Check onze partners sectie voor meer informatie hierover.

Wil je op de hoogte blijven van SimRaceBlog content, nieuws, aankondigingen en (toekomstige) give-aways? Volg ons op Instagram @simraceblognl en/of ons Discord kanaal.